RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Συμμετοχή των σχολείων μας στη διεθνή εκστρατεία "Wake up, Rosetta!"

"Breath life to Rosetta!"_Greece, Olympic Village

(κλικ για να μπείτε για ψηφοφορία)

Τα σχολεία  μας συμμετέχουν στη διεθνή εκστρατεία για το ξύπνημα της διαστημοσυσκευής Rosetta, η οποία ξεκίνησε το ταξίδι της στο διάστημα το Μάρτιο τους 2004 για να συναντήσει τον κομήτη 67P/Chruryomov-Gerasimenko. Τους τελευταίους 33 μήνες η Rosetta είναι σε αδράνεια και περιμένει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος να την ενεργοποιήσει για να συνεχίσει το ταξίδι της με νέες περιπέτειες.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας δημιουργούνται βίντεο που καλούν την Rosetta να ξυπνήσει ("Wake up, Rosetta!") και τα καλύτερα βίντεο θα σταλούν συμβολικά στο διάστημα.

Οι μαθητές των σχολείων μας στέλνουν πνοή ζωής στο διάστημα για να ξυπνήσουν τη Rosetta με τη δημιουργία του βίντεο "Breath life to Rosetta!"_Greece, Olympic Village

Το βίντεο μας μαζί με όλα τα άλλα υποψήφια βίντεο μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ. Μπαίνετε και πατάτε VOTE (δεν απαιτείται σύνδεση στο facebook και επίσης τα like δεν μετράνε).

Αν σας αρέσει καλέστε γνωστούς και φίλους να μας δώσουν την ψήφο τους και επειδή κάθε ψήφος μετράει, μπορείτε να μπαίνετε και να μας ψηφίζετε μια φορά κάθε 24 ώρες μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. 

Βοηθήστε μας να στείλουμε Πνοή Ζωής στη Rosetta!

Και επειδή μας αρέσει να μοιραζόμαστε τη γνώση δείτε τα παρακάτω βίντεο του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ESA) για να μάθετε για την διαστημική αποστολή της χρονιάς και την προσπάθεια προσγείωσης σε κομήτη για πρώτη φορά στην ιστορία!!! 

Rosetta-- The story so far

#Wake up Rosetta--Once upon a time ... 




1 σχόλια:

κομνηνος είπε...

Κυριακή Μαρία κάνατε πολύ καλή δουλειά όπως πάντα.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011