RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Οι Συμμαχούληδες των καρχαριών

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης έγιναν για μια εβδομάδα καρχαριοσυμμαχούληδες...

Οι καρχαρίες είναι είδη με μεγάλη οικολογική σημασία για τα θαλάσσια οικοσυστήματα. Ως κορυφαίοι θηρευτές στην τροφική αλυσίδα, διατηρούν τη βιοποικιλότητα και την αφθονία των ειδών.
Η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), κατέγραψε 64 είδη καρχαριών του ανοιχτού ωκεανού στη λίστα με τα απειλούμενα είδη.
Το ξέρετε ότι τα πτερύγια καρχαριών είναι σε ζήτηση παγκοσμίως (η σούπα από πτερύγια καρχαρία θεωρείται «λιχουδιά») και έχουν οδηγήσει στην πρακτική του shark finning; Να αφαιρούν δηλαδή τα πολύτιμα πτερύγια των καρχαριών και να πετούν το λιγότερο πολύτιμο σώμα τους πίσω στη θάλασσα. Δυστυχώς, μόλις χάσουν οι καρχαρίες τα πτερύγιά τους είναι ανίκανοι να επιζήσουν καθώς πρέπει να κολυμπούν συνεχώς για να μην πνίγουν.Η Ινδονησία και η Ισπανία βρίσκονται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των κρατών που ασχολούνται με το εμπόριο αυτό.
Οι δράσεις που ανέπτυξαν τα τριτάκια μας φαίνονται μέσα απὀ το γράμμα που έστειλαν στους εκπροσώπους του ιδρύματος για την προστασία του καρχαρία "Protect the Sharks Foundation" στην Ελλάδα , Νικόλα Σαμαρά και Ραμπέα Ιατρίδου.

Αγαπητοί προστάτες των καρχαριών,
είμαστε οι μαθητές του Γ1 από το 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών. Μάθαμε για εσάς και ότι προσπαθείτε να σώσετε τους καρχαρίες και να ενημερώσετε τους ανθρώπους για τον κίνδυνο εξαφάνισης των καρχαριών.
Είδαμε βίντεο με ψαράδες που παράνομα έβαζαν τους καρχαρίες στις βάρκες τους, τους έκοβαν τα πτερύγια τους και τους πετούσαν πάλι στη θάλασσα.Μας εντυπωσίασε όταν είδαμε τον δύτη να χαϊδεύει τον καρχαρία, να τον ακουμπά στη μύτη του και να τον σηκώνει.Γνωρίσαμε και ζωγραφίσαμε διάφορα είδη καρχαριών. Φτιάξαμε αυτοκόλλητα για να δείξουμε σε εσάς ότι ενδιαφερόμαστε κι εμείς τα παιδιά. Αν θέλετε τα μοιράζετε σε παιδιά. Ζωγραφίσαμε μια στάμπα, την οποία τυπώσαμε σε μπλούζα και σας την προσφέρουμε με πολλή αγάπη.
Περιμένουμε τα νέα σας.
Σας καρχαριοφιλούμε,
Οι συμμαχούληδες
Τίτος, Θοδωρής, Μαρία, Κομνηνός, Άγγελος,
Ερμής, Ελισάβετ, Άγγελος, Δημήτρης, Αγαθή,
Βίβιαν, Μιχάλης, Σωτήρης, Νίκος, Έλλη,
Νεφέλη, Γεωργία, Χρήστος, Εύη

Υ.Γ :Ξεχάσαμε να σας πούμε ότι η κυρία των Αγγλικών μας έμαθε λέξεις που έχουν σχέση με τους καρχαρίες και γράψαμε σε συννεφάκια τι μπορεί να λένε σε μας τους ανθρώπους. Γεια σας για την ώρα!




To σύνθημα των Συμμαχούληδων
"Sharks in danger...Kids in action"



Το δεματάκι μας έφτασε στον προορισμό του και φυσικά περιμένουμε με ανυπομονησία την απάντηση!





Πληροφορίες για τη δράση του ιδρύματος για την Προστασία του Καρχαρία θα βρείτε στην ιστοσελίδα
http://www.protect-the-sharks.org/


Τα τριτάκια μας δημιούργησαν και το δικό τους pop book-παραμύθι για την προστασία του καρχαρία.



10 σχόλια:

Rabea Iatridou είπε...

Αγαπημένοι μας συμμαχούληδες!!
Εκ μέρους του Ιδρύματος για τη Προστασία του Καρχαρία "Protect the Sharks Foundation" θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά και να σας συγχαρούμε για τις δράσεις σας!
Δεν υπάρχει πιο ισχυρό όπλο από τη γνώση και γι' αυτό θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τη δασκάλα σας κ. Καρακώστα Βασιλική για το χρόνο που διέθεσε για να σας μιλήσει για τους καρχαρίες και τον κίνδυνο εξαφάνισης που αντιμετωπίζουν πολλά είδη καρχαριών όχι μόνο στους ωκεανούς αλλά και στις θάλασσες όπως η Μεσόγειος!
Οι καρχαρίες χρειάζονται τη βοήθεια όλων και με "Συμμαχούληδες" σαν κι εσάς η προσπάθειά μας θα είναι πιο εύκολη καθώς μας δώσατε δύναμη και πολύ θετική ενέργεια!
Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ζωγραφιές σας και τις κατασκευές σας! Τώρα η κυρία Ράμπι έχει και ένα τέλειο t-shirt αλλά και τσαντούλα για να μεταφέρει τα μηνύματα για τη σωτηρία των καρχαριών!
Σχεδιάζουμε στην επόμενη εκδήλωσή μας θα έχουμε τις ζωγραφιές σας σε μια έκθεση γιατί όπως λένε "μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις!" και μέσα από τις ζωγραφιές αυτές ξεχειλίζουν μηνύματα προς τους ανθρώπους.
Είμαστε σίγουροι πως αν μπορούσαμε να διαβάσουμε τις σκέψεις των καρχαριών, σίγουρα πολλές από τις σκέψεις τους θα ήταν αυτές που γράψατε εσείς!
Σας καρχαριοφιλούμε γλυκά και που ξέρετε... ίσως ο καρχαριογιοβασίλης να έχει μερικά δωράκια για τους συμμαχούληδές του!!!!

Με αγάπη
Ραμπέα (κ.Ράμπι) Ιατρίδου
Νικόλας Σαμαράς
Οι εκπρόσωποι του ιδρύματος για τη προστασία του καρχαρία "Protect the Sharks Foundation" στην Ελλάδα.

ΕΡΜΗΣ,ΚΟΜΝΗΝΟΣ είπε...

Κ. Ράμπι σας καρχαριοφιλούμε που γράψατε τόσο καλά λόγια για εμάαααας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΕΡΜΗΣ,ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Τίτος,Άγγελος είπε...

Σας ευχαριστούμε που μας στείλατε αυτό το μήνυμα.
Και σας ευχαριστούμε για το τόσο μεγαλοπρεπές μήνυμα.Σας καρχαριοφιλούμε!
Τιτος,Αγγελος κ

Νεφέλη και Ευη είπε...

Κυρία Ράμπι και κύριε Νικόλα,
σας ευχαριστούμε που μας λέτε
πόσο ωραίες είναι οι ζωγραφιές
μας και όλες οι κατασκεύες
που φτιάξαμε!!!!!

Με πολλή
αγάπη

ΓΕΩΡΓΙΑ, ΕΛΛΗ είπε...

Τους αγαπαμε πολυ τους καρχαριες και στενοχωρηθηκαμε που τους σκοτωνουνε οι ανθρωποι.Χαιρομαστε που σας δινουμε κουραγιο για να τους προστατευσετε.
Σας καρχαροφιλουμε.
ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ !!!!
Γ1.

Σωτήρης, Μιχάλης είπε...

Σας ευχαριστουμε για τα καλα σας λογια.Ελπίζουμε να βοηθησαμε εστω και λιγο.
Σας στελνουμε την καρχαριοαγαπη μας.

θοδωρης,Δημητρης είπε...

Κυρία Ράμπι σας αγαπούμε εσάς και τον Κύριο
Νικόλα και θελουμε να σας ευχαριστήσουμε για
το μήνυμα.


Με αγάπη

ΑΓΑΘΗ,ΜΑΡΙΑ είπε...

Σας ευχαριστουμε πολυ για το γραμμα σας και που μαθαμε νεα σας.Σας καρχαριοφιλουμε θερμα.Με αγαπη οι συμμαχουληδες.

Αγγελος και Νικος είπε...

Σας ευχαριστούμε πολύ για το γράμμα σας και ότι σας αρεσουν οι ζωγραφιές μας!

χρηστος είπε...

Ευχαριστώ για το γραμμα!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011