RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Σχέδια Δράσης Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας και με βάση τη σχετική προκήρυξη του  Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για τα πιλοτικά σχολεία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, τα σχολεία μας  συνέταξαν ένα Σχέδιο Δράσης με 14 επιμέρους Εκπαιδευτικές Δράσεις.
Μέσα από τις δράσεις μας προωθείται μια ολιστική προσέγγιση για την εκπαίδευση – η εκπαίδευση δεν περιορίζεται στη διαδικασία της διδασκαλίας και της μάθησης στο σχολικό χώρο, αλλά επεκτείνεται με διεύρυνση του πεδίου των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών πόρων - .
Είναι αυτονόητο ότι τα Σχέδια Δράσης ως οργανικό μέρος του προγράμματος των πιλοτικών ΖΕΠ προωθούν τους βασικούς στόχους, ειδικότερα:
  • την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων διαφοροποιημένης συνεκπαίδευσης σε εναλλακτικά περιβάλλοντα μάθησης για την επίτευξη των σκοπών μάθησης και ολόπλευρης ανάπτυξης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης,
  • την ενίσχυση των γλωσσικών, γνωστικών και κοινωνικο-συναισθηματικών στάσεων και ικανοτήτων μάθησης και ανάπτυξης για να διασφαλισθούν η σχολική επιτυχία και η παροχή ίσων ευκαιριών μάθησης σε όλους τους μαθητές ανεξαρτήτως κοινωνικο-οικονομικής και πολιτισμικής προέλευσης,
  • τη διευκόλυνση της μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και της ομαλής προσαρμογής των μαθητών στο σχολείο υποδοχής,
  • την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κοινωνικών φαινομένων της σχολικής αποτυχίας, της σχολικής βίας και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

Οι ενδεικτικοί τίτλοι των Δράσεων που υποβάλαμε είναι: 
·         Σκέφτομαι και Δημιουργώ –Εφαρμοσμένη Δημιουργικότητα στην τάξη
·         Εκφράζω -  κατανοώ και διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου
·         Προβληματίζομαι - Σκέφτομαι – Ενεργώ
·         Πρωινό στη βιβλιοθήκη
·         Τρέφομαι σωστά …. μεγαλώνω σωστά ….(Διατροφή και Υγεία)
·         Προσοχή και ασφάλεια στο δρόμο !
·        Ταξίδια φαντασίας και γνώσης με ένα βιβλίο
·        Οι κύκλοι της ζωής της φύσης και του φυσικού περιβάλλοντος
·        Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Ρομποτικής για Παιδιά
·        Τα βιβλία μου….οι φίλοι μου
·        Το διαδίκτυο και εγώ.
·         Μαθαίνω να χρησιμοποιώ το διαδίκτυο Internet σαν εργαλείο μάθησης με ασφάλεια.
·        Φωτογραφήματα (Εκφράζομαι με τις εικόνες)
·         Διαφυλικές σχέσεις (σεξουαλική αγωγή) ομαλή μετάβαση από το δημοτικό στο γυμνάσιο.
·         Tαξίδι στο χρόνο μέσα από το παιχνίδι
Στη σύνταξη των σχεδίων δράσης και κυρίως στην υλοποίησή τους συνεργάζονται όλοι οι εκπαιδευτικοί των σχολείων και απευθύνονται σε όλους τους μαθητές.

Το συνολικό Σχέδιο Δράσης όπως υποβλήθηκε στην αρμόδια υπηρεσία του Υπ. Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ. για έγκριση μπορείτε να το δείτε εδώ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011