RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Πανελλήνια ημέρα για τη σχολική βία - "Τα χέρια δεν είναι για να χτυπούν"

Στις 6 Μαρτίου είναι η Πανελλήνια ημέρα για τη σχολική βία. Η σχολική βία έχει πολλές μορφές, λεκτική, σωματική και ψυχολογική - συναισθηματική.
Οι μαθητές του Στ'1 του 26ου Δ.Σ. με αφορμή την ημέρα αυτή έφτιαξαν το δικό τους σύνθημα:

"Τα χέρια δεν είναι για να χτυπούν, είναι για να δημιουργούν!
 Τα λόγια δεν είναι για να πληγώνουν, είναι για να εκφράζουν συναισθήματα!"

Δημιούργησαν μικρά παιχνίδια με τα χέρια τους χρησιμοποιώντας πολυμερικό πηλό (Fimo).  Τα χέρια τους πήραν φωτιά και με πολύ ενθουσιασμό έφτιαξαν για τους συμμαθητές τους μικρά έργα τέχνης. Τα κρέμασαν σε κηρόσπαγκο και τα έκαναν μενταγιόν. Στη συνέχεια έγραψαν μηνύματα αγάπης και φιλίας προς τους συμμαθητές τους.
Κάθε μενταγιόν μαζί με ένα μήνυμα έγιναν ταίρι στην τύχη, δηλαδή άλλος ήταν ο δημιουργός του παιχνιδιού μενταγιόν κι άλλος του μηνύματος. Στη συνέχεια τα παιδιά παίξανε  τυφλόμυγα. Αυτός που έκλεινε τα μάτια διάλεγε στην τύχη πάλι ένα πακετάκι και παίζοντας  το παιχνίδι όποιον έπιανε του το χάριζε. Έτσι όλοι έδωσαν και όλοι πήραν από ένα παιχνίδι μενταγιόν, που για αυτούς είναι το σύμβολο τους και το "συμβόλαιό" τους για την ημέρα κατά της σχολικής βίας!

Δείτε και μόνοι σας τις δημιουργίες τους!



    

   

  
Μου εξέφρασαν την επιθυμία τους να τους βοηθήσω να φτιάξουν κάτι και για την δασκάλα τους και τους διευθυντές  των σχολείων μας! Έτσι έγινα κι εγώ για λίγο παιδί ... βοηθώντας τους να δημιουργήσουν ένα ενθύμιο  για τα "μεγάλα παιδιά" ...

Μενταγιόν 

Μπρελόκ

Κάποια από τα μηνύματά τους:


Οι μαθητές της Β' τάξης δεν έμειναν με τα χέρια "σταυρωμένα" ... 
 Ανέλαβαν δράση! 
       
Σε χρωματιστά χαρτόνια σχεδίασαν τις παλάμες των χεριών τους και τα έκοψαν σε αυτό το σχήμα. Ομαδικά συνέθεσαν μια μεγάλη αφίσα όπου οι μικρές παλάμες σχηματίζουν ζώα και τη φύση ...





Σύνθημά τους:
"Τα χέρια είναι φτιαγμένα για να δημιουργούν"





3 σχόλια:

Ελένη Καρκάνη είπε...

Αληθινά έργα τέχνης!!! Μπράβο σας παιδιά! :)

ΜΑΡΙΑ ΣΤ είπε...

πολύ ωραία!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ είπε...

παρα πολυ ωραια !!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011