RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Παγκόσμια ημέρα κατά του Ρατσισμού

Η 21η Μαρτίου ήταν η Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού.Οι μαθητές της Στ'τάξης στα πλαίσια του μαθήματος της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής  αναζήτησαν ομαδικά πληροφορίες στο διαδίκτυο και εκφράστηκαν εικαστικά.

Στη συνέχεια παρατίθεται το άρθρο της μαθήτριας Σοφίας Κ.της Στ2 τάξης για το ρατσισμό.

"Στις μέρες μας υπάρχουν πολλοί ρατσιτσές.Ρατσισμός είναι όταν ένας άνθρωπος δε θέλει να κάνει παρέα με έναν άνθρωπο που μιλάει άλλη γλώσσα είτε έχει άλλο χρώμα.Όμως όλοι πρέπει να κάνουμε παρέα με όλους.Επίσης δεν σημαίνει ότι αν κάποιοι δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια είναι κατώτεροι από τους άλλους ανθρώπους.Ακόμα δεν πρέπει να τους χλευάζουμε και να τους φερόμαστε βίαια.Πιστεύω ότι πρέπει  να σταματήσουμε να είμαστε ρατσιστές και να μην κάνουμε στους άλλους ότι δε θέλουμε να μας κάνουν. "
Δεν θα πρέπει να ξεχνούμε την Παγκόσμια Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου σύμφωνα με την οποία: 
" 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση, και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ τους με πνεύμα αδελφοσύνης"

Στον ακόλουθο σύνδεσμο υπάρχει ένα ενδιαφέρον βίντεο για την ξενοφοβία και το ρατσισμό

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011