RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Βάλτε ζώνες! Η γυμναστική αρχίζει!




Σήμερα την ώρα της γυμναστικής οι μαθητές της Γ' δημοτικού έφτιαξαν τους δρόμους μιας πόλης. Με πλατεία, στοπ, διαβάσεις πεζών και φόρεσαν τις ζώνες τους και τα κράνη τους οι μοτοσυκλετιστές και απόλαυσαν μια ασφαλή βόλτα στην πόλη!



 Και σαν παιδιά που είναι είχαν μπόλικη φαντασία! Για τιμόνι κράταγαν τα στεφάνια της ρυθμικής και για κράνη έβαλαν τους μικρούς κώνους. Η "υπερβολική" ταχύτητα μπορεί στη γυμναστική να είναι ότι καλύτερο ... αλλά σήμερα ο τροχονόμος έκοβε κλήσεις αν έτρεχαν πολύ! Σήμερα ο κανόνας ήταν ένας: ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας!


Μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής συνδυάσαμε την κυκλοφοριακή αγωγή και μάθαμε έννοιες όπως η προτεραιότητα και επίσης να ξεχωρίζουμε το δεξί και το αριστερό (αυτό το ξέραμε ήδη, δεν είμαστε και πρωτάκια δα ...). Εξασκηθήκαμε στις κατευθύνσεις μέσα στο χώρο και τη θέση μας σε σχέση με τους άλλους. 

 Είχαμε και ατυχήματα αλλά δεν έπαθε κανείς τίποτα γιατί φοράγαμε ζώνες και κράνη !!!


Ξαφνικά ακούστηκαν φωνές από διαδηλωτές ... Βγήκαμε από τα αυτοκίνητά μας και πήγαμε κοντά να δούμε τι συμβαίνει. Ήταν οι βροχομαθητές της Δ' τάξης που έκαναν πορεία στην αυλή του σχολείου φωνάζοντας συνθήματα για την προστασία της Γης!

Για να ενημερωθείτε κι εσείς για την διαδήλωση τους δείτε εδώ:



1 σχόλια:

Καρακώστα Βασιλική είπε...

Η συνάντησή μας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους μας!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011