RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Μουσικοκινητική Αγωγή τα Χριστούγεννα

Παντού στο σχολείο μας μυρίζει Χριστούγεννα. Σοκολατάκια και γλυκίσματα φτιαγμένα από παιδικά χεράκια, ζωγραφιές και χειροτεχνίες και "ΜουΣικά ΔιαΛείΜΜατα" με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλο τον κόσμο:

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να λείπει η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και στο μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής! Βάλαμε μουσική και αρχίσαμε το παιχνίδι

 "Ο Άϊ-Βασίλης πάλι θα 'ρθει"


Σκουφάκια και σάκοι του Άϊ-Βασίλη κάλυψαν τα μικρά προσωπάκια και ο Άϊ- Βασίλης με το πρόσωπο καλυμμένο με τη  γενειάδα σκορπίστηκαν στο χώρο. Όλοι ψάχνουν να βρουν τον Άϊ-Βασίλη και να τον αναγνωρίσουν με την αφή.




Κάθε φορά που ένα παιδί έπεφτε πάνω σε ένα άλλο και δεν αναγνώριζε σε αυτό τον Άϊ-Βασίλη αγκαλιαζόντουσαν και λέγανε ευχές! Όποιος έβρισκε τον Άϊ-Βασίλη έπαιρνε το ρόλο του.



"Rocking around the Christmas tree"


Ένα σκανταλιάρικο καλικαντζαράκι χορεύει γύρω από τον κύκλο και όταν η μουσική σταματά παίρνει το σκουφάκι από ένα παιδί και τρέχει γύρω γύρω μέχρι να καθίσει στη θέση του πριν το πιάσει. (παραλλαγή του "Αλάτι ψιλό-Αλάτι χοντρό") Το νέο καλικαντζαράκι φορά το σκουφί της "σκανταλιάς" και το παιχνίδι συνεχίζεται.


Με τα τραγούδια "Ρούντολφ το ελαφάκι" και "Φρόστυ ο χιονάνθρωπος" κάναμε χορευτική παντομίμα με κινήσεις ανάλογες με τα λόγια του τραγουδιού.

"Ρούντολφ το ελαφάκι"


"Φρόστυ ο χιονάνθρωπος"




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011