RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

ΜουΣιΚά ΔιαΛείΜΜαΤα - Ο Καρυοθραύστης

Μπήκε ο Δεκέμβρης και μαζί με τη γιορτινή ατμόσφαιρα έρχονται...

τα ΜουΣιΚά ΔιαΛείΜΜαΤα! Κάθε εβδομάδα λοιπόν, θα έχουμε κι ένα μουσικό θέμα στα διαλείμματα. Στόχος μας να ακούμε συνειδητά και γι’αυτό κρίναμε αναγκαίο πριν από κάθε Μουσική Εβδομάδα να προηγείται είτε συνοπτική αναφορά, είτε ολόκληρο μάθημα σχετικά με αυτό που θα ακούσουμε. Παράλληλα, θα αναρτούμε στον πίνακα του σχολείου πληροφορίες και αναλυτική playlist διαλειμμάτων, και θα ενημερώνουμε την ομώνυμη ετικέτα της e-φημερίδ@ς μας.

Αυτή τη βδομάδα ξεκινήσαμε με τον Καρυοθραύστη, το τρίτο και τελευταίο μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι. Αφήγηση, ακροάσεις, προβολές αποσπασμάτων σε όλες τις τάξεις (BBC Royal Opera House), με τους μικρότερους μαθητές να βάζουν τη δική τους "πινελιά" στους βασικούς ήρωες του μπαλέτου με πολλή πολλή φαντασία.


Ο Καρυοθραύστης

Συνθέτης: Τσαϊκόφσκι Πιότρ Ίλιτς (1840-1893)
Πρεμιέρα: Αγία Πετρούπολη 18 Δεκεμβρίου 1892

Στο μπαλέτο πρωταγωνιστεί ένα μικρό κορίτσι, η Κλάρα, που τις ημέρες των Χριστουγέννων παίρνει δώρο από τον αγαπημένο της νονό έναν παράξενο, ασχημούλη καρυοθραύστη στρατιωτάκι, στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή. Οι καλεσμένοι φεύγουν κι ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει και τα βάζει με όλα τα άλλα παιχνίδια της Κλάρα. Η νεαρή Κλάρα αγάπησε τον Καρυοθραύστη με όλη της την ψυχή. Για χάρη του πολέμησε έναν ολόκληρο στρατό ποντικιών. Ο άσχημος Καρυοθραύστης απελευθερώθηκε από τα μάγια και μεταμορφώθηκε σ’ έναν πανέμορφο Πρίγκιπα για να οδηγήσει στο τέλος την Κλάρα στη μακρινή Χώρα των Ζαχαρωτών, όπου θα ανακαλύψει την ευτυχία!

Διάλειμμα 1oOverture

March-Εμβατήριο
Οι καλεσμένοι αναχωρούν από τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή
Η Μάχη του Καρυοθραύστη με το βασιλιά των ποντικών

Διάλειμμα 2oΟ χορός των χιονονιφάδων
Ο χορός των λουλουδιών

Διάλειμμα 3oΟ χορός της ζαχαρονεράιδας
Στη χώρα των ζαχαρωτών ακούμε...
Σοκολάτα (Ισπανικός χορός)
Καφές (Αράβικος χορός)
Τσάι (Κινέζικος χορός)
Trepak (Ρώσικος χορός)
Dance of the Mirlitons

Διάλειμμα 4oPas de deux 

4 σχόλια:

Τσουκνίδα Μαρία είπε...

ΜουΣιΚά ΔιαΛείΜΜατα!!!
Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, που αγγίζει την καρδιά, ταξιδεύει το νου και απελευθερώνει τη φαντασία.
Καλή Αρχή και καλό μας ταξίδι! Και μην προσδεθείτε ... αφεθείτε στην μαγεία της μουσικής και περιπλανηθείτε σε τόπους που όλα μπορούν να συμβούν!

Ελένη Καρκάνη είπε...

Τι υπέροχη ιδέα, Ναταλία! Ανυπομονούμε!!! :)

Καρακώστα Βασιλική είπε...

Μου έλεγαν τα παιδιά κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ότι αυτή τη μουσική την ακούγαμε με την κυρία Ναταλία!Πολύ όμορφη ιδέα!

Δημήτρης Μπρόβας είπε...

Πολύ καλή δουλειά, σε βρίσκω σε μεγάλη φόρμα! Όρεξη νά 'χεις να συνεχίσεις έτσι! Χαζεύω εδώ και ώρα το ιστολόγιο, αλλά κόλλησα κυρίως μ' αυτή τη σελίδα. :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011