RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ανακυκλώνω το παρελθόν, δημιουργώ το παρόν, μεταμορφώνω το μέλλον!

Σε αυτή τη δράση ξεκινήσαμε  με τη συνεργασία πολλών τμημάτων και από τα δύο σχολεία, με το ολοήμερο και με ένα σχολείο από την Κρήτη, το Δημοτικό Σχολείο Λιβαδίων Μυλοποτάμου. Γι' αυτό το λόγο και φτιάξαμε ένα ξεχωριστό blog για να μοιραζόμαστε τις ιδέες μας και να επικοινωνούμε μέσα από αυτό. Τα νέα μας θα τα μαθαίνετε και από τις: ΑνακυκλωΣυμμαχίες

Ανακύκλωση Συσκευασιών στο μπλε κάδο! 
Δείτε το βίντεο για να ενημερωθείτε κι εσείς.

Στο εργαστήριο πληροφορικής παρακολουθήσαμε σχετικά βίντεο για την ανακύκλωση, για να ενημερωθούμε και να μάθουμε λεπτομέρειες που δεν γνωρίζαμε.
Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες και ψάξαμε για πληροφορίες στο διαδίκτυο ανά θεματική ενότητα. 


Οι μικρότεροι μαθητές που συμμετέχουν στη δράση εκτός από το βίντεο, τραγούδησαν τραγούδια για την Ανακύκλωση κι έτσι έμαθαν διασκεδάζοντας. Τραγουδήστε μαζί με τα "Ανακυκλωτήρια" της Γ' Τάξης και γίνετε κι εσείς άσσοι στην ανακύκλωση!

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Στίχοι-Μουσική Σπύρου Λάμπρου
 Παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου


Οι μεγαλύτεροι μαθητές ψάχνοντας για πληροφορίες ανακάλυψαν κι ένα παιχνίδι που τους βοήθησε να θυμούνται καλύτερα τι ανακυκλώνουμε στο μπλε κάδο. Αν θέλετε να παίξετε κι εσείς πατήστε πάνω στο σήμα της ανακύκλωσης.

Τα τεταρτάκια και των δύο σχολείων είναι οι Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης και σε λίγο θα αναλάβουν δράση στο χώρο του σχολείου με ξεχωριστό τρόπο ... Θα έχετε νέα μας σύντομα!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011