RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Άσκηση και Σωστή Διατροφή, Σύμμαχοι στη Ζωή!

Στο πλαίσιο της δράσης "Άσκηση και σωστή διατροφή, σύμμαχοι στη ζωή!" μέσα από τις δραστηριότητες των μαθητών δημιουργήθηκαν τρία βίντεο που παρουσιάζουν τις εργασίες τους για τη διατροφή.


"Διατροφική πυραμίδα"

Οι μαθητές του ΣΤ' 1 έφτιαξαν με πολυμορφικό υλικό μικρογραφίες τροφίμων και κατασκεύασαν τη διατροφική πυραμίδα, αφού προηγήθηκε σχέδιο μαθήματος στο διαδραστικό πίνακα για τις ομάδες των τροφίμων, την μεσογειακή διατροφή και την διατροφική πυραμίδα. Δείτε το βίντεο με κίνηση  που δημιούργησαν, μαθαίνοντας την τεχνική του animation με τη χρήση του Movie Maker.



"Το Μονοπάτι της Υγιεινής Διατροφής"

Οι μαθητές της Β' τάξης έφτιαξαν τρόφιμα με πλαστελίνη και με τις φωτογραφίες από τις κατασκευές τους, δημιουργήθηκε το ταμπλό "Το μονοπάτι της Υγιεινής Διατροφής". Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πως οι μικροί μας μαθητές προγραμματίζουν τα Bee-bots, έτσι ώστε να διαβούν το μονοπάτι της υγιεινής διατροφής, αποφεύγοντας τα ανθυγιεινά τρόφιμα για να φτάσουν σε ένα θρεπτικό γεύμα, καθώς και τις δημιουργίες τους.



"Είμαστε ότι τρώμε"

Εμπνευσμένοι από τον καλλιτέχνη Giuseppe Arcimboldo και μετά από την κατανόηση ότι το σώμα μας "χτίζεται" από τις τροφές που καταναλώνουμε, οι μαθητές της Β' και Γ' τάξης ζωγράφισαν με φαντασία σώματα φτιαγμένα από φρούτα και λαχανικά. Απολαύστε τις δημιουργίες τους στο παρακάτω βίντεο:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011