RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Ποιήματα χαϊκού

Τα Τριτάκια μας τη Δευτέρα 20/1, επισκέφθηκαν το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ξεναγήθηκαν από τον φοιτητή  Δημήτρη Παπαγεωργίου,του τμήματος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης , στους χώρους του Πανεπιστημίου.
Στους εξωτερικούς χώρους του Πανεπιστημίου

 Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν το βουστάσιο της σχολής, γνώρισαν από κοντά τις αγελάδες και τον τρόπο που γίνεται το άρμεγμα,καθώς και το προβατοστάσιο της Σχολής. 




Ο υπεύθυνος της επίσκεψης μίλησε στα παιδιά για την επιστήμη της μελισσοκομίας και της σηροτροφίας.






Έπειτα,οι μαθητές επισκέφθηκαν το Εργαστήριο Εφηρμοσμένης Υδροβιολογίας, στο οποίο παρατήρησαν διάφορα είδη εκτρεφόμενων ψαριών. 
Στο θερμοκήπιο καλλωπιστικών φυτών, οι μαθητές πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του και πώς τα φυτά αναπτύσσονται σε αυτό.


Ευχαριστούμε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για τη φιλοξενία.
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών μπορείτε να βρείτε εδώ

Επιστρέφοντας από την εκπαιδευτική επίσκεψη, μιλήσαμε για τα ποιήματα χαϊκού. Ειναι μια μορφή ιαπωνικού ποιήματος. Αποτελείται από 17 συλλαβές και χωρίζεται σε τρεις στίχους. Ένα χαϊκού δημιουργεί με λέξεις μια εικόνα. Ένας σημαντικός ποιητής μας, που έγραψε χαϊκού, είναι ο νομπελίστας Γιώργος Σεφέρης.

"Είτε βραδιάζει
είτε φέγγει
μένει λευκό το γιασεμί."

Τα Τριτάκια μας με αφορμή την επίσκεψή τους στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο έγραψαν τα δικά τους χαϊκού


χαϊκού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011