RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Απελευθέρωση Γερακίνας με την "Αλκυόνη" στα 26ο & 29ο Δ.Σ. Αχαρνών


Χθες είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στα σχολεία μας τον κ. Φουρνάρη Μάριο ιδρυτή και εθελοντή εδώ και 20 χρόνια, της "Αλκυόνης" - Σύλλογου Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων, στην Πάρο.


Αρχικά στο χώρο πολλαπλών επιλογών των σχολείων μας, ο κ. Μάριος Φουρνάρης μας ξενάγησε στην "Περιπέτεια της Αλκυόνης". Η παρουσίαση ξεκίνησε με μια ομάδα μαθητριών μας της Ε' τάξης, που είχε ασχοληθεί με την Αλκυόνη πριν καιρό με τον δάσκαλό τους στο πλαίσιο σχετικού μαθήματος. Ο κ. Μάριος με προβολή βίντεο και φωτογραφιών και μας μίλησε για το έργο της Αλκυόνης, που στηρίζεται καθαρά σε εθελοντική εργασία και για τα περιστατικά που αντιμετωπίζει περιθάλπτοντας άγρια πτηνά. Μας εξήγησε πως τα τραυματισμένα πτηνά φτάνουν στην Πάρο -από ένα δίκτυο εθελοντών σε όλη την Ελλάδα-, πως θεραπεύονται και πως απελευθερώνονται. Αυτό που μας έκανε όμως μεγάλη εντύπωση είναι πως στην Αλκυόνη φιλοξενούνται και φροντίζονται καθημερινά πάνω από 300 πτηνά που θα παραμείνουν ανάπηρα για την υπόλοιπή τους ζωή. 
Η όμορφη και ξεχωριστή παρουσίαση έκλεισε με συζήτηση και με ερωτήσεις των μαθητών μας προς τον κ. Μάριο, που απαντούσε σε όλες τις απορίες των μικρών μας μαθητών.

Η κορυφαία στιγμή όμως της ημέρας ήταν η απελευθέρωση μια Γερακίνας με την παρουσία των μαθητών μας!!

 

Πριν τα Χριστούγεννα η τραυματισμένη Γερακίνα, με κάταγμα στον πήχη από σκάγια, έφτασε στην Πάρο από κάποια περιοχή της Αθήνας. Η Γερακίνα παρέμεινε αυτούς τους μήνες στις εγκαταστάσεις της Αλκυόνης όπου αφού της δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες, με την καθημερινή φροντίδα κατάφερε να θεραπευτεί και να δυναμώσει έτσι ώστε να είναι έτοιμη για απελευθέρωση. Τα σχολεία μας είναι στους πρόποδες της Πάρνηθας σημείο που αποτέλεσε και την ευκαιρία να ζήσουμε από κοντά αυτή την συγκινητική και μοναδική στιγμή!! 

Βίντεο από την απελευθέρωση της Γερακίνας!!

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Μάριο Φουρνάρη για την επίσκεψή του στα σχολεία μας, τις γνώσεις που μας χάρισε και για την μοναδική εμπειρία που ζήσαμε!! 
Ευχόμαστε οι άνθρωποι  να μάθουν να αγαπούν και να σέβονται κάθε μορφή ζωής, ζώντας αρμονικά μαζί τους και η φροντίδα του κ. Μάριου να είναι μόνο για ζώα τραυματισμένα από φυσικούς παράγοντες κι όχι από ανθρώπινη παρέμβαση.

Η σελίδα της Αλκυόνης στο facebook Αλκυόνη - Aegean Wildlife Hospital

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011