RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"Μια πολύ πεινασμένη κάμπια" Παραμύθι Video Animation

Όλα ξεκίνησαν μέσα στο πλαίσιο της Φιλαναγνωσίας και την ανάγνωση του παραμυθιού "Μια πολύ πεινασμένη κάμπια" του Eric Carle.
Οι μαθητές της Β'1 τάξης με την δασκάλα τους κ. Μαρία Κουλογεωργίου διάβασαν το παραμύθι μέσα στην τάξη αλλά δεν έμειναν σε αυτό, έτσι ένα παραμύθι έγινε η αφορμή για συνδυαστική μάθηση. Τα πεδία που ασχολήθηκαν οι μαθητές με τις εκπαιδευτικούς τους ήταν η Φιλαναγνωσία, η Ανάγνωση, το Περιβάλλον, η Υγιεινή Διατροφή, τα Εικαστικά, η Φωτογραφία και οι ΤΠΕ.


Με τη βοήθεια της δασκάλας τους Κας Μαρίας Κουλογεωργίου και της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής Κας Μαρίας Τσουκνίδα, οι μικροί μαθητές δημιούργησαν με πλαστελίνη τις φιγούρες του παραμυθιού και εξοικειώθηκαν με την τέχνη της φωτογραφίας, μέσω της φωτογράφισης των σκηνών του παραμυθιού, για τις ανάγκες της δημιουργίας video Animation.
Είναι άξιο αναφοράς ότι όλες τις φωτογραφίες τις τράβηξαν οι μικροί μας μαθητές, καθώς και τις μετακινήσεις των αντικειμένων από πλαστελίνη, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους. 
Μπορεί να μην επεξεργάστηκαν τα ίδια το video Animation λόγω του ότι είναι ακόμα μικρά "Δευτεράκια", έμαθαν όμως πως από στατικές εικόνες δημιουργείς κίνηση και κατανόησαν την τεχνική του Animation. 
 "Μια πολύ πεινασμένη κάμπια" Animation
Αφήγηση: οι μαθητές του Β'1

Μια φορά κι έναν καιρό ... 



1 σχόλια:

Περρής Φώτης είπε...

Συγχαρητήρια και στις δύο Μαρίες και φυσικά στους μαθητές που υλοποίησαν με τις δημιουργίες τους το παραμύθι μαθαίνοντας να εμπλέκουν τις ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία. Μπράβο!!!!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011