RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

"Πάρε θέση"

Την εβδομάδα που μας πέρασε οι Ε'  και Στ'  τάξεις συμμετείχαν σε μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα με τίτλο "Πάρε θέση".


Αφού χωρίσαμε την αίθουσα σε δύο μέρη, τοποθετήσαμε πινακίδες ΣΥΜΦΩΝΩ και ΔΙΑΦΩΝΩ στο κάθε άκρο. Τα παιδιά κλήθηκαν να αξιολογήσουν κριτικά διαφορετικές ιδέες και απόψεις με τις οποίες είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν. Το περιεχόμενο της συζήτησης περιελάμβανε κοινωνικά θέματα καθώς και ζητήματα σχολικής ζωής. Κάθε φορά που οι μαθητές άκουγαν έναν ισχυρισμό καλούνταν να τοποθετηθούν κοντά στην πινακίδα που αντιπροσώπευε τη γνώμη τους και στη συνέχεια να επιχειρηματολογήσουν γι' αυτή με τελικό στόχο να πείσουν την απέναντι ομάδα. Παράλληλα, αν κάποιος μαθητής επηρεαζόταν από τη γνώμη της άλλης ομάδας είχε τη δυνατότητα να αλλάξει θέση.






Η δραστηριότητα αυτή μας έμαθε πως διεξάγεται ένα debate ακολουθώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες και επιχειρηματολογώντας σεβόμενοι αντίθετες απόψεις. 

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Μαρία Νομικού για την καθοδήγηση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011