RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Αφρικάνικα κρουστά και χοροί στο σχολείο μας

Στο πλαίσιο της δράσης "Κινούμαι στο ρυθμό, χορεύω στης ζωής τον παλμό", έχουμε κοντά μας αυτές τις ημέρες στο σχολείο μας τον Μιχάλη Αφολάνιο και την Δάφνη Ασημακοπούλου, που διδάσκουν στους μαθητές μας χορούς, κρουστά και τραγούδια από την Αφρική. 

Στη αυλή του σχολείου μας 

Μέσα από τη μουσική, το χορό και το τραγούδι οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την αφρικανική κουλτούρα, ν' αναπτύξουν το αίσθημα του ρυθμού, να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους, να εκφραστούν καθώς και να καταρρίψουν τα όρια και τις διακρίσεις ανάμεσα στους λαούς. 
Ανακαλύπτουν κοινά στοιχεία με την ελληνική κουλτούρα, από την καθημερινή ανάγκη των ανθρώπων να εκφραστούν με τη μουσική και το χορό μέσα από τις κοινωνικές εκδηλώσεις. 




Οι μαθητές μας ενθουσιασμένοι μαθαίνουν κρουστά, χορεύουν και τραγουδούν και το κέφι ξεχειλίζει στο σχολείο μας αυτές τις ημέρες. Η δράση θα ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες. Σας δίνουμε μια μικρή γεύση μέσα από τις πρώτες φωτογραφίες αλλά ... μείνετε συντονισμένοι στο ρυθμό μας, καθώς σε επόμενη ανάρτηση θα έχουμε και βίντεο από τις δραστηριότητες. 

Χοροί και Κρουστά στο διάλειμμα!! 

Αφρικάνικος χορός 







Η αφίσα της δράσης μας


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011