RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Το νερό στη Μυθολογία

Στο πλαίσιο της δράσης "Νερό, δεσμός ζωής" οι μαθητές της Τρίτης τάξης των σχολείων μας, σε συνεργασία με τους μαθητές της Τρίτης τάξης των δημοτικών σχολείων του Κολλεγίου Αθηνών και Ψυχικού δημιούργησαν το δικό τους ebook με θέμα: Το νερό στη Μυθολογία.
Οι μαθητές των 5 τμημάτων που συμμετείχαν συνολικά στο πρόγραμμα χωρίστηκαν σε ομάδες. Η κάθε ομάδα ανέλαβε να βρει πληροφορίες για συγκεκριμένους ποταμούς, λίμνες, ποτάμια και πηγές για τους οποίους υπάρχουν μυθολογικές αναφορές. 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές συνεργάστηκαν και αντάλλαξαν πληροφορίες με βιντεοκλήσεις, ενώ τα παιδιά των σχολείων μας δημιούργησαν comic και θεατρικό με το μύθο για την ονομασία του Αιγαίου Πελάγους! 
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο των παιδιών, να δείτε τα κόμικ τους και να τα καμαρώσετε να ξεπλέκουν το μύθο του Αιγέα!



...
Για το πρόγραμμα συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί: 
Βασίλης Λιάκος, Θεατρολόγος 
Βασιλική Καρακώστα, Δασκάλα 
Λουίζα Ρασσιά, Δασκάλα
Ελένη Καρκάνη, Δασκάλα 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011