RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Δανειστική βιβλιοθήκη!

Σήμερα, στην τάξη μας, αποφασίσαμε να οργανώσουμε την δανειστική μας βιβλιοθήκη. Αρχικά, τα κορίτσια συνεργάστηκαν και αφού κόλλησαν μια λευκή ετικέτα σε κάθε βιβλίο από όσα φέραμε, τα ονομάτισαν. Έπειτα συμπλήρωσαν έναν κατάλογο με τον αριθμό του βιβλίου, τον τίτλο του καθώς και τον ιδιοκτήτη του για να μην τα χάσουμε.




Έπειτα, τα αφήσαμε στη βιβλιοθήκη και ο κάθε μαθητής πέρασε και διάλεξε το βιβλίο που του άρεσε. Στη συνέχεια συμπλήρωσε την ατομική του καρτέλα και πήρε το βιβλίο για διάβασμα πριν φύγουμε για την εκδρομή μας.

Η γωνιά της βιβλιοθήκης και οι ατομικές καρτέλες των μαθητών

Τα παιδιά, όταν δανείζονται ένα βιβλίο, συμπληρώνουν στην ατομική τους καρτέλα τον αριθμό του βιβλίου και την ημερομηνία παραλαβής του.

Την ιδέα για τη βιβλιοθήκη την είδαμε εδώ.

1 σχόλια:

Καρακώστα Βασιλική είπε...

Πολύ όμορφη η ιδέα σας, συμμαθητούδια μας! Θα οργανώσουμε κι εμείς τη δική μας δανειστική βιβλιοθήκη και θα ανταλλάσσουμε τις αναγνωστικές μας εμπειρίες!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011