RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Η ώρα του κώδικα

Η εβδομάδα που διανύουμε είναι η εκπαιδευτική εβδομάδα της επιστήμης των υπολογιστών! Δείτε το εισαγωγικό βίντεο της φετινής εβδομάδας.


 
Η τεχνολογία, και συγκεκριμένα η χρήση υπολογιστών, αποτελεί πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των μαθητών και οι ψηφιακές δεξιότητες, απαραίτητο προσόν για το μέλλον για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Κάθε μαθητής, σε οποιαδήποτε σχολείο, θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών. Βοηθά να καλλιεργήσει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, λογικής και δημιουργικότητας. Ξεκινώντας νωρίς, οι μαθητές θα έχουν ένα θεμέλιο για επιτυχία σε οποιαδήποτε σταδιοδρομία του 21ου αιώνα. 

 Το «Hour of Code» ή «Η Ώρα του Κώδικα», είναι ένα παγκόσμιο κίνημα, σε συνεργασία με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Code.org (www.code.org), το οποίο φθάνει σε δεκάδες χιλιάδες μαθητές, όλων των ηλικιών, σε περισσότερες από 180 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας, σχεδιασμένη να αναδείξει τη σημασία εκπαίδευσης του κώδικα, απομυθοποιώντας τον και παράλληλα αποδεικνύοντας ότι ο οποιοδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά, μέσα από διασκεδαστικούς και εύκολους τρόπους. Πέρυσι, 15 εκατομμύρια μαθητές, σε παγκόσμιο επίπεδο, παρακολούθησαν μια Ώρα Κώδικα μέσα σε μια βδομάδα! 

Τα τεταρτάκια μας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην ώρα του κώδικα και να καταλάβουν ότι πίσω από τον αγαπημένο τους υπολογιστή, κρύβονται τα μαθητικά! 
Τα δύο τμήματα της τετάρτης τάξης γίνονται μικροί προγραμματιστές! 



Χωρίστηκαν σε ομάδες των δύο και από κοινού προσπάθησαν να προγραμματίσουν το δικό τους παιχνίδι. Η ώρα περνούσε και οι ομάδες τα πήγαιναν θαυμάσια, καθώς η πρόοδό τους εμφανιζόταν στον υπολογιστή και έβαζαν τα δυνατά τους να φτάσουν στο τελευταίο στάδιο. Συγχαρητήρια σε όλους!







Αγώνας δρόμου για να σπάσουμε τον κώδικα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011