RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η ώρα του κώδικα έφτασε και για τα πρωτάκια μας

Η Ώρα του Κώδικα έχει σκοπό να φέρει μαθητές, εκπαιδευτικούς και  γονείς πιο κοντά στην επιστήμη των Υπολογιστών και στην τέχνη του προγραμματισμού. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε την παγκόσμια πρόσκληση σε όλα τα σχολεία να συμμετέχουν στην Ώρα του Κώδικα.

Οι μαθητές της πρώτης τάξης συμμετείχαν τον εορτασμό της Εκπαιδευτικής Εβδομάδας της Επιστήμης των Υπολογιστών, που για φέτος είναι η εβδομάδα που διανύουμε. 
Προγραμμάτισαν το δικό τους παιχνίδι, δίνοντας τις κατάλληλες εντολές στα πολύχρωμα πουλιά(π.χ. δυο βήματα μπροστά, στρίψε αριστερά) ώστε να φτάσουν στο πράσινο γουρούνι! Χωρίστηκαν σε δυάδες, βρήκαν το μυστικό κωδικό για το συγκεκριμένο παιχνίδι και περνώντας τα κλιμακούμενης δυσκολίας στάδια του παιχνιδιού, εκτέλεσαν την αποστολή τους με επιτυχία. 
Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές εισήχθησαν στην έννοια του προγραμματισμού, της επίλυσης προβλημάτων μέσα από την επιστήμη των υπολογιστών. Συγχαρητήρια σε όλους.






1 σχόλια:

Μάνθος Πατρινόπουλος είπε...

Μπράβο στα αστεράκια μας και τις δασκάλες τους !!!
Μαθαίνουν να οργανώνουν τη σκέψη τους, να συνεργάζονται και να ανακαλύπτουν έναν καινούριο κόσμο!!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011