RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Συνεργασία με το Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών (Μποδοσάκειο)

               

             Σήμερα, η Στ΄τάξη του Σχολείου μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει ένα τμήμα της Στ΄ τάξης του  Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών, συνοδευόμενο από τον Δ/ντή του Σχολείου, κ. Λουκά Ζάχο, στο πλαίσιο του κοινού σχεδίου δράσης : 
«Συγκριτική μελέτη της τεχνοτροπίας στις βυζαντινές και αναγεννησιακές εικόνες». 
                Πρόκειται για ένα σχέδιο κοινής δράσης που εντάσσεται στη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών με κύριο στόχο μια πολύπλευρη προσέγγιση της χριστιανικής πίστης μέσα από την Τέχνη.
                Οι μαθητές της Στ΄ του Σχολείου μας παρουσίασαν video που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι σχετικά με τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι και ορισμένα από τα πιο γνωστά έργα του, μιας και η παρουσίαση που έγινε στη συνέχεια, πάλι από τους ίδιους, αναφερόταν στον γνωστό πίνακα του καλλιτέχνη " Ο Μυστικός Δείπνος".
                Ήταν πραγματικά εξαιρετική η παρουσίαση που όλοι οι παρόντες απολαύσαμε και η οποία στηρίχτηκε σε πού μεγάλο βαθμό στην προετοιμασία που προηγήθηκε με τη βοήθεια του δασκάλου τους, κ. Παπαδάκη και των όσων είχαν διδαχθεί στο μάθημα των Θρησκευτικών.
                  Ήταν όμως και πραγματικά εξαιρετική η παρουσία των φιλοξενούμενων μαθητών  οι οποίοι ενεργά συμμετείχαν στην παρουσίαση με σχόλια, ερωτήσεις, προβληματισμούς και παρατηρήσεις, σημείο ενδεικτικό της διδακτικής αντιμετώπισης του μαθήματος από τον κ. Ζάχο, ο οποίος διδάσκει το συγκεκριμένο μάθημα.
                  Καλεσμένος  στην παρουσίαση ήταν και ο κ. Φουρνογεράκης, εικαστικός-αγιογράφος, ο οποίος μας έδωσε πολύ καλές πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες τεχνοτροπίες και απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των μαθητών. Τον ευχαριστούμε θερμά όχι μόνο για τη σημερινή του παρουσία, αλλά και για τη δέσμευσή του να είναι κοντά μας και στη συνέχεια.
                   Κλείνοντας, θέλω να εκφράσω τη χαρά μου, αφ΄ ενός για την έναρξη αυτής της φετινής συνεργασίας, η οποία επιφυλάσσει πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις και αφ΄ ετέρου για τη συνέχιση μιας συνεργασίας ετών μεταξύ των Σχολείων, που δείχνει ότι όσο περνάει ο καιρός αντί να εξασθενεί, γίνεται ολοένα και πιο στενή!  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011