RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Μικροί αγρότες

Την Πέμπτη το πρωί η πίσω αυλή γέμισε χαρούμενες φωνές. Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης πήραν το βάπτισμα του πυρός στις εργασίες του κήπου μας. Φυσικά και δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσουμε μόνοι μας, χρειαζόμασταν κάποιον ειδικό. Κοντά μας για τις πρώτες οδηγίες ήταν ένας παλιός δάσκαλος που ασχολείται με πολύ αγάπη για την κηπουρική, ο Κύριος Ρόκκας.

Αρχικά συζητήσαμε για τις ανάγκες που έχει ένα φυτό για να αναπτυχθεί। ΧΩΜΑ, ΝΕΡΟ, ΗΛΙΟΣ, και πολλή ΑΓΑΠΗ είναι τα βασικά συστατικά για να μπορέσουν να αποδώσουν καρπούς τα φυτά που θα καλλιεργήσουμε।

Η ώρα της ΣΠΟΡΑΣ έφτασε! Χωρίσαμε τον οργωμένο χώρο σε πέντε παρτεράκια। Γεμίσαμε τις χούφτες μας με σιτάρι , το πετάξαμε στη χώμα όπως μας υπέδειξε ο Κύριος Ρόκκας, και το πρώτο παρτεράκι ολοκληρώθηκε! Δίπλα ακριβώς σπείραμε κριθάρι!. Τα δημητριακά μας θα είναι έτοιμα λίγο πριν κλείσει το σχολείο για τις καλοκαιρινές μας διακοπές.




Ακολούθησαν τα λαχανικά. Το σπανάκι το σπείπαμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που σπείραμε τα δημητριακά. Απλώνοντας τους σπόρους πάνω στη γη. Για το μαρούλι η μέθοδος φυτείας άλλαξε. Ο Κύριος Ρόκκας άνοιξε λακουβάκια σε σειρά και εκεί τοποθετήσαμε τις ρίζες των μαρουλιών που μας είχε φέρει από το σπίτι του. Ίσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων να κόψουμε την πρώτη μας μαρουλοσαλάτα.


Τέλος φυτέψαμε βολβούς κρεμμυδιών, τοποθετώντας τις ριζούλες προς τα κατω μέσα στο χώμα.



Η διαδικασία τελείωσε με το πότισμα και την υπόσχεση ότι θα φροντίσουμε τον κήπο μας για να αποδώσουν καρπούς οι προσπάθειές μας!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011