RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Χατζιδάκις μέσα από τον ελληνικό κινηματογράφο και όχι μόνο...

Ήρθε η ώρα ν'ανακαλύψουμε μαζί ποιός είναι αυτός που έδωσε το όνομα στην τάξη της μουσικής μας: Μάνος Χατζιδάκις
"Kάπου το έχουμε ακούσει αυτό το όνομα, αλλά κυρία αυτός ο συνθέτης έχει γράψει και κανένα γνωστό τραγούδι ή μόνο κλασική μουσική;"
Ο Μάνος Χατζιδάκις έχει γράψει πολλά τραγούδια που γνωρίζουν και τα παιδιά, όπως τα τραγούδια της Λιλιπούπολης! Εφτά τραγούδια θα σου πω, για να διαλέξεις το σκοπό... από τη μουσική που έγραψε για τον ελληνικό κινηματογράφο: Έχω ένα Μυστικό, το Νιάου βρε γατούλα, το Τράβα μπρος, το Γαρύφαλλο στ'αυτί, ο Γλάρος, Αχ βρε παλιομισοφόρια... η λίστα είναι ατελείωτη! Το 1960 πήρε Όσκαρ το τραγούδι που Τα Παιδιά του Πειραιά, που έγραψε για την ταινία "Ποτέ την Κυριακή" με τη Μελίνα Μερκούρη.
Στα ΜουΣιΚά ΔιαΛείΜΜαΤα αυτής της εβδομάδας ακούμε μουσική του Χατζιδάκι από τον ελληνικό κινηματογράφο κι από δύο μεγάλα έργα του Το Χαμόγελο της Τζοκόντα και τους Αντικατοπτρισμούς από το New York Rock & Roll Ensemble.
Ακούστε την playlist μας εδώ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011