RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

"Ζώντας για λίγο στο σκοτάδι" μέρος Γ' - Goalball

Ζώντας για λίγο στο σκοτάδι... Εμείς το ζήσαμε και οι εμπειρία μας ήταν μοναδική. Τρομακτική στην αρχή, μα στο τέλος καταφέραμε να ξεπεράσουμε τις φοβίες μας και να φτάσουμε στο σημείο να απολαύσουμε το Goalball, ένα παραολυμπιακό άθλημα για τυφλούς.

Ένα σχέδιο εργασίας που ξεκίνησε με την εξοικείωση των μαθητών στο να κυκλοφορούν με τα μάτια κλειστά μέσα σε διαμορφωμένη πίστα, με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν για την παγκόσμια μέρα των ΑΜΕΑ και να αναπτύξουν και άλλες αισθήσεις απομονώνοντας μία, την όραση.
Προχωρήσαμε την εξάσκηση σε πραγματικές συνθήκες, στον πεζόδρομο έξω από το σχολείο μας στους οδηγούς όδευσης τυφλών με το "Ζώντας για λίγο στο σκοτάδι" μέρος Β'
Η κορύφωση του project "Ζώντας για λίγο στο σκοτάδι" ήρθε με την εκμάθηση του παραολυμπιακού αθλήματος Goalball, για τυφλούς και για άτομα με μειωμένη όραση. 
Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε την μέθοδο που ακολουθήσαμε και φυσικά θα πάρετε μία γεύση από το goalball παρακολουθώντας φάσεις από την εξάσκηση μας σε αυτό το όχι και τόσο διαδεδομένο άθλημα στη χώρα μας.

Goalball - 26ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών

Μάθετε περισσότερα για το goalball και τους κανονισμούς του παιχνιδού εδώ






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011