RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο



      Τα σχολεία μας συμμετείχαν στην Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014 (4-10 Μαΐου) της actionaid, με τίτλο «Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο». Η φετινή εβδομάδα δράσης αφορούσε στα παιδιά, που λόγω κάποιας αναπηρίας, δεν μπορούν να φοιτήσουν σε σχολεία.

   

      Αρχικά, οι μαθητές μας παρακολούθησαν κάποια βίντεο σχετικά με το θέμα, διάβασανε σχετικές ιστορίες και δημιούργησαν τις δικές τους χάρτινες αλυσίδες που απεικόνιζαν παιδιά με κάποια μορφή αναπηρίας. Έγραψαν πάνω στις χάρτινες φιγούρες μηνύματα προς τους ηγέτες του κόσμου, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις τους σχετικά  με το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση. Στη συνέχεια δημιούργησαν με το σώμα τους το σύνθημα «School for all».

 
SCHOOL

FOR ALL 

     Eπειδή στο σχολείο που ονειρευόμαστε δεν υπάρχουν διακρίσεις, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής έπαιξαν παραολυμπιακά αθλήματα όπως Goalball και Καλαθοσφαίριση με αναπηρικά αμαξίδια χρησιμοποιώντας καρέκλες γραφείου με ροδάκια.
     Δημιούργησαν δύο βιβλία, ένα pop up βιβλίο με συνθήματα-μηνύματα σχετικά με το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και ένα βιβλίο που αφορά στα κωφάλαλα και τυφλά  παιδιά.
    Τέλος, συνέθεσαν ένα δικό τους σχηματοποίημα , σχετικό με το δικαίωμα κάθε παιδιού στη γνώση.



    Οι χάρτινες αλυσίδες στάλθηκαν στην actionaid. Ενώσαμε τις φωνές μας με όλα τα παιδιά του κόσμου, για ένα σχολείο για όλους!

Τα βίντεο από τις δράσεις μας:

"Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο"


"Στείλε όλους τους φίλους μου σχολείο_pop up book"



        Ευχαριστούμε την actionaid για τη συνεργασία και την αποστολή του εκπαιδευτικού υλικού.Περισσότερες πληροφορίες για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση μπορείτε να δείτε εδώ


1 σχόλια:

Μάνθος Πατρινόπουλος είπε...

Ευαισθησία και δημιουργικότητα... τι όμορφος συνδυασμός!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011