RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

"Χέρια πόδια μπερδεμένα και κεφάλια αλλού βαλμένα" Ένα παράξενο βιβλίο

Στο πλαίσιο της δράσης "Το σώμα μου ... αυτός ο υπέροχος άγνωστος", οι μαθητές της Δ' τάξης δημιούργησαν ένα διαφορετικό βιβλίο για το σώμα με τον τίτλο "Χέρια πόδια μπερδεμένα και κεφάλια αλλού βαλμένα". 

Οι μεγαλύτεροι μπορεί να θυμάστε τέτοιου είδους βιβλία που τα ξεφυλλίζαμε πολλά χρόνια πίσω ... Για τα παιδιά όμως ήταν κάτι πρωτόγνωρο και η αφορμή μας δόθηκε μέσα από συζήτηση που κάναμε κατά τη διάρκεια της δράσης για τα είδη των σωματότυπων. Κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του σωματότυπο τα χαρακτηριστικά του οποίου καθορίζονται από γονιδιακούς παράγοντες. 
Εμπνεύστηκαν από στους τρεις βασικούς σωματότυπους, εκτομορφικό, ενδομορφικό και μεσομορφικό, έβαλαν πολύ φαντασία και ζωγράφισαν πολλές φιγούρες που αντιστοιχούν σε αυτούς τους σωματότυπους ή σε συνδυασμό αυτών.
Αφού πρώτα ζωγράφισε ο καθένας τη δική του ανθρώπινη φιγούρα, πλαστικοποιήσαμε όλες τις ζωγραφιές και τις κόψαμε έτσι ώστε κάθε ζωγραφιά να είναι χωρισμένη σε τρία μέρη, κεφάλι, κορμό και πόδια!

Τι θα γίνει αν μπερδευτούν τα πόδια ενός εκτομορφικού, με τον κορμό ενός ενδομορφικού και το κεφάλι ενός μεσομορφικού σωματότυπου; Σας μπερδέψαμε; Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι μα ... καλύτερα να το ανακαλύψετε μόνοι σας!! Πάμε να το ξεφυλλίσουμε παρέα;

Βίντεο: "Χέρια πόδια μπερδεμένα και κεφάλια αλλού βαλμένα"


Η αφίσα της δράσης 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011