RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος: Μουσείο Ελληνικής Παιδικής τέχνης

Η τρίτη τάξη του 29ου Δ.Σ. Αχαρνών παρακολούθησε στο πλαίσιο της επίσκεψης στο μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Εγώ το παιδί, ο κόσμος μου κι ο κόσμος όλος

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι τα παιδιά να κατανοήσουν την έννοια της ατομικότητας και να αναγνωρίσουν τα βασικά συναισθήματα ως μέσο πρόσληψης των όσων συμβαίνουν γύρω τους. Να αντιληφθούν πώς επηρεάζουν το περιβάλλον τους και πώς επηρεάζονται από αυτό. Να νιώσουν τον εαυτό τους ως μέρος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου και κατά συνέπεια ως μέρος του κόσμου. Να πειστούν για την αξία της συνύπαρξης και της συνεργασίας και να συνειδητοποιήσουν πόσο σημαντική είναι η συμβολή του καθενός στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη των παιδιών στο μουσείο. Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Χριστίνα για την εκπληκτική παρουσίαση και ανάπτυξη του θέματος!
...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011