RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ασκήσεις ρυθμού στη σκάλα βηματισμού

Μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής εκτυλίσσεται φέτος στα σχολεία μας η δράση "Κινούμαι στο ρυθμό, χορεύω στης ζωής τον παλμό".  Ο ρυθμός είναι μέσα μας καθώς η καρδιά μας δίνει το ρυθμό της ζωής. Παντού στη ζωή μας υπάρχει ρυθμός, ακόμα περισσότερο δε είναι απαραίτητος στην ενασχόληση με όλα τα αθλήματα.

Ο ρυθμός μέσα μας!!
Οι μαθητές αφουγκράστηκαν τον ρυθμό της καρδιάς τους και κατανόησαν ότι είναι ο ρυθμός που τους δίνει ζωή. Στη συνέχεια κάναμε ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσουν πότε και γιατί αυτός ο ρυθμός αλλάζει. 
Ξεκινήσαμε παίρνοντας σφυγμούς στην ηρεμία. Στη συνέχεια οι μαθητές έκαναν χαλαρό τρέξιμο και ξαναμετρήσαμε τους σφυγμούς. Κατόπιν περιμέναμε να πέσουν οι σφυγμοί και έπειτα έτρεξαν γρήγορα ένα γύρο στην αυλή και κάναμε νέα μέτρηση.

 

Σε συνδυασμό με το μάθημα που είχε προηγηθεί για το καρδιαναπνευστικό σύστημα μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και τη χρήση του διαδραστικού πίνακα, κατανόησαν γιατί η καρδιά τους χτυπά πιο γρήγορα κάθε φορά που κάνουν μια έντονη σωματική δραστηριότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να τροφοδοτήσει με περισσότερο αίμα τους ιστούς και κατά συνέπεια οξυγόνο που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία τους.
Σε επόμενα μαθήματα εμβαθύναμε ακόμα περισσότερο μέσα από το ομοίωμα του ανθρώπινου οργανισμού που έφτιαξαν με διάφορα υλικά με όλα τα συστήματα του και τις παρουσιάσεις που δημιούργησαν οι μαθητές ανά ομάδες, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε σε επόμενη ανάρτηση ... 

Ρυθμός και κίνηση!
Χρησιμοποιώντας τη σκάλα βηματισμού ξεκινήσαμε από απλούς ρυθμούς και σταδιακά περάσαμε σε όλο και πιο δύσκολους, αυξάνοντας ταυτόχρονα και την ταχύτητα εκτέλεσης.
Οι ασκήσεις που ακολουθούν στο βίντεο βοηθούν στην ανάπτυξη του ρυθμού, βελτιώνουν το νευρομυϊκό συντονισμό και βοηθούν στην ανάπτυξη της ταχύτητας. 




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011