RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

"Ένα μελίσσι που βουίζει "_Βίντεο Τα σχολεία μας

Mέσα από ένα μικρό βίντεο σας ξεναγούμε στο σχολείο μας, τα συστεγαζόμενα και απόλυτα συνεργαζόμενα 26ο & 29ο Δημοτικά Σχολεία Αχαρνών, το δεύτερό μας σπίτι!


Μπορεί η εικόνα να είναι ένα πολύ ισχυρό μέσο επικοινωνίας, όσες όμως εικόνες και αν δείξουμε, όσα βίντεο και αν παρουσιάσουμε, είναι αδύνατο να μεταφέρουμε τον παλμό του σχολείου μας. Γιατί τα σχολεία δεν είναι μόνο ντουβάρια και υποδομή, είναι ψυχές που συνυπάρχουν, που συνδημιουργούν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους!

Αν θα έπρεπε να εκφράσω με μια πρόταση τι είναι το σχολείο μας,αυτή θα ήταν:
 " Ένα μελίσσι που βουίζει"! 


Εκπαιδευτικοί και γονείς συνεργαζόμαστε για ένα κοινό στόχο. Να παρέχουμε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στα  παιδιά μας και να τα βοηθήσουμε μέσα από βιώματα, τόσο μέσα από τις δράσεις μας αλλά και από σύγχρονες "καινοτόμες" μορφές διδασκαλίας που χρησιμοποιούμε, να αποκτήσουν εμπειρίες μέσα από τη συνδυαστική μάθηση, προσπαθώντας να είμαστε πηγή έμπνευσης και δημιουργίας γι' αυτά. Εργαζόμαστε με γνώμονα την αγάπη, την αποδοχή και την ενθάρρυνση, με σκοπό να ανοίξουμε τους ορίζοντές τους στη σκέψη, διεγείροντας τη φαντασία τους, δίνοντας τους χώρο και χρόνο να εκφραστούν.
Οι εκπαιδευτικοί εργαζόμαστε συλλογικά, ενθαρρύνοντας και τους μαθητές μας προς αυτή την κατεύθυνση, πράγμα που αυξάνει τη δυναμική της ομάδας, φέρνοντας καθημερινά στην επιφάνεια περισσότερες ιδέες, που μέσα από αυτές γεννιούνται νέες εμπειρίες για μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς. Στήριγμά μας οι Διευθυντές μας, που είναι αρωγοί σε κάθε μας πρωτοβουλία και πάντα έτοιμοι να μας βοηθήσουν και να μας καθοδηγήσουν, καθώς  και ο δυναμικός μας Σύλλογος Γονέων που είναι πλάι μας πάντα διακριτικά, μα παίζοντας ουσιαστικό και υποστηρικτικό ρόλο στη σχολική μας ζωή! 
Μεγαλύτερη ικανοποίηση για εμάς τους εκπαιδευτικούς είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές των μικρών μας μαθητών όταν μας καλημερίζουν το πρωί και τα γελαστά, με φανερό τον ενθουσιασμό,  προσωπάκια τους όταν μας αποχαιρετούν γλυκά κάθε μεσημέρι!!


1 σχόλια:

Μάνθος Πατρινόπουλος είπε...

To μελίσσι μας μας δίνει ζωή και κουράγιο, όμως σε αυτό δεν υπάρχουν βασίλισσες και κηφήνες αλλά μόνο εργάτριες/ες που δουλεύουν ακούραστα για το κοινό καλό.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011