RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Η Εκπαίδευση στα κλασικά χρόνια & η Ακρόπολη των Αθηνών

Στο πλαίσιο της δράσης του προγράμματος ΖΕΠ "Η ζωή γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών, άλλοτε και σήμερα", οι μαθητές της Δ' τάξης δημιούργησαν τη δική τους ταινία μικρού μήκους για την εκπαίδευση κατά τον χρυσό αιώνα του Περικλή, τα μνημεία της Ακρόπολης και την αρπαγή της Καρυάτιδας από τον Λόρδο Έλγιν. 
Αρχικά, διάβασαν για τα μνημεία της Ακρόπολης και το παράθεμα για τις Καρυάτιδες από το βιβλίο της Ιστορίας και στη συνέχεια έγραψαν τους δικούς τους διαλόγους. Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν το φυλλάδιο του συνοδευτικού σκηνής που αφορά στους ηθοποιούς, τα φώτα, τα κουστούμια και τα εφέ και δημιούργησαν τις δικές τους σκηνές. Το βίντεο δημιουργήθηκε στο σχολείο με τη χρήση του green screen.
Το green screen είναι ένα πράσινο φόντο που χρησιμοποιείται από τους σκηνοθέτες στην παραγωγή ταινιών γιατί τους επιτρέπει να ενσωματώσουν αργότερα ό,τι φόντο ή βίντεο επιθυμούν. 
Οι μαθητές, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα της ταινίας τους, δέχτηκαν την επίσκεψη του σκηνοθέτη τους στην τάξη. Εκεί, ο κύριος Μεγαρχιώτης, έδειξε στα παιδιά το green screen και τις δυνατότητες του, όπως βλέπετε στις εικόνες.
Ο σκηνοθέτης εξηγεί πως λειτουργεί το green screen
Δείχνει πως επεξεργάζεται το πράσινο φόντο

και το κάνει σύννεφα σε μια στιγμή!

 Οι μαθητές απόλαυσαν κάθε λεπτό της διαδικασίας και γνώρισαν τη μαγεία του κινηματογράφου πίσω από τις οθόνες.  Το τελικό αποτέλεσμα της δουλειάς τους, μπορείτε να το δείτε στα παρακάτω βίντεο:
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011