RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

"Όρνιθες" του Αριστοφάνη

Στα πλαίσια της δράσης του προγράμματος ΖΕΠ "Η ζωή γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών, άλλοτε και σήμερα", οι μαθητές της Δ' τάξης με τη βοήθεια του κυρίου Μεγαρχιώτη δημιούργησαν τη δική τους ταινία μικρού μήκους, βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη" Όρνιθες". 

Αρχικά, διάβασαν την υπόθεση του έργου, χώρισαν το έργο στις δικές τους σκηνές και έγραψαν τους δικούς τους διαλόγους. Στη συνέχεια, συμπλήρωσαν το φυλλάδιο του συνοδευτικού σκηνής που αφορά στους ηθοποιούς, τα φώτα, τα κουστούμια και τα εφέ και δημιούργησαν τις δικές τους σκηνές.
Η ταινία - θεατρικό δρώμενο δημιουργήθηκε στο web studio του σχολείου με τη χρήση της τεχνικής του green screen. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της συυγραφής των διαλόγων όσο και κατά την λήψη των σκηνών, καθώς το έργο που δημιούργησαν ήταν πρωτότυπο και διασκεδαστικό. Η συνέχεια επί της οθόνης...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011