RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μυθολογία και νερό-Αιγαίο Πέλαγος

Πώς μπορεί ένας μύθος από την Ιστορία της Γ' Δημοτικού να συνδυαστεί με τη Θεατρική Αγωγή και τη γραπτή έκφραση; 
Στα πλαίσια της δράσης των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, "Νερό...δεσμός ζωής" τα τριτάκια μας ασχολήθηκαν με το νερό και πώς αυτό συνδέεται με τη μυθολογία. Αφού διάβασαν το μύθο που αφορά στο πώς πήρε την ονομασία του το Αιγαίο Πέλαγος, δημιούργησαν τα δικά τους κόμικς. 



Στη συνέχεια, δημιούργησαν τους δικούς τους θεατρικούς διαλόγους και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν το σχετικό μύθο στους μαθητές των σχολείων μας. Είναι πράγματι εντυπωσιακό το πώς τα δυο τμήματα της Τρίτης Τάξης δημιούργησαν τα δικά τους κόμικς και το πώς συνεργάστηκαν για να εκφραστούν μέσα από το μύθο. Εμπνευστής και καθοδηγητής τους, ο καθηγητής της Θεατρικής Αγωγής, κ. Βασίλης Λιάκος. 



1 σχόλια:

Τσουκνίδα Μαρία είπε...

Συνεργασία μικρών και "μεγάλων" ανήσυχων πνευμάτων, μέσα από διαθεματική και βιωματική προσέγγιση!! Μπράβο στην ομάδα!! Περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε την δραματοποίηση ...

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011