RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Το πέταγμα των πουλιών, μάθημα συνεργασίας

Καλή σας ημέρα και καλό μήνα!!!
Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί λένε. Η μέρα ήταν λαμπερή και ο ουρανός απλωνόταν από πάνω μας καταγάλανος.
Σήμερα την πρώτη ώρα με το ΣΤ'2 είχαμε το αγαπημένο μας μάθημα ... τι άλλο; Γυμναστική!

Τα παιδιά σαν ονειροπόλα που είναι, πολλές φορές η ματιά τους χάνεται στον ουρανό. Σήμερα όμως αντικρίσαμε ένα πολύ όμορφο θέαμα που τους έκανε εντύπωση. Πάνω από τα κεφάλια μας περνούσαν διαρκώς σχηματισμοί από πουλιά. Τα παιδιά διέκριναν διάφορα σχήματα όπως λοξή γραμμή, V και Μ και διαρκώς το σχολίαζαν, μιας και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για αυτά.

Συζητήσαμε και τους εξήγησα ότι αυτός είναι ο τρόπος που χρησιμοποιούν τα μεταναστευτικά πουλιά για τις μετακινήσεις τους. Με τον συγκεκριμένο τρόπο πετάγματος χρησιμοποιούν κανόνες της αεροδυναμικής. Το πιο δυνατό και το πιο ξεκούραστο μπαίνει μπροστά και τα άλλα πίσω του σχηματίζουν τις διατάξεις που είδαν. 
Με αυτό πετυχαίνουν ο αέρας να μην χτυπά όλα τα πουλιά ώστε να κουράζονται και ταυτόχρονα με το αεροδυναμικό σχηματισμό που παίρνουν, όχι μόνο μειώνεται η αντίσταση του αέρα σε όλο το σμήνος αλλά αυξάνεται και η πτητική τους ικανότητα. Όταν το πρώτο πουλί κουραστεί πηγαίνει πίσω και κάποιο άλλο αναλαμβάνει να οδηγήσει το σμήνος. Έτσι το ταξίδι τους είναι πιο ξεκούραστο.


Στην παρακάτω παρουσίαση δείτε κι εσείς πως λειτουργούν και πάρτε κι εσείς μάθημα ομαδικότητας και συνεργασίας!

Μάθημα από τις αγριόχηνες !


More PowerPoint presentations from yannis s


 Όσο περνούσε η ώρα, από το Τατόι που βρίσκετε δίπλα στο σχολείο μας, άρχισαν οι πτήσεις των εκπαιδευτικών αεροπλάνων. Τότε τα παιδιά παρατήρησαν ότι όταν τύχαινε να περνάνε αεροπλάνα ταυτόχρονα με πουλιά, ο σχηματισμός τους χάλαγε και όσο το αεροπλάνο απομακρυνόταν αυτά ξαναέφτιαχναν τον σχηματισμό τους.
Με το πέρασμα της ώρας παρατηρήσαμε ότι η γραμμή που περνούσαν τα πουλιά μετακινήθηκε έξω από την γραμμή πτήσης των αεροπλάνων. Μπροστά στα μάτια μας είδαμε πως η ανθρώπινη δραστηριότητα, επεμβαίνει και διαταράσσει τον κύκλο της φύσης... 


Στα μικρά αλλά και στα "μεγάλα" παιδιά ευχόμαστε καλές πτήσεις! 
Και μην ξεχνάτε ... όταν στο ταξίδι σας έχετε συνταξιδιώτες, αν έχετε συνεργασία και αλληλεγγύη, τότε μπορείτε να φτάσετε όπου επιθυμεί η καρδιά σας.


Και όλα αυτά στο μάθημα της γυμναστικής. Γιατί εκτός από το σώμα μας ... ασκούμε και το πνεύμα μας!!!

Το ΣΤ'2 και η γυμνάστριά τους, Μαρία Τσουκνίδα.


1 σχόλια:

Ελένη Καρκάνη είπε...

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Τι κρίμα που είχαμε μάθημα και δεν είδαμε τα πουλιά! Θα θέλαμε πολύ, αν ξαναδείτε, να μας βγάλετε φωτογραφίες για να τα δούμε κι εμείς!!! :)

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011