RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Δράση για τις διαφυλικές σχέσεις


Τελειώνοντας η σχολική χρονιά, φτάνουν στο τέλος τους σιγά σιγά και οι δράσεις που υλοποιήσαμε φέτος. Για την έκτη τάξη, μια σημαντική δράση αφορούσε τις διαφυλικές σχέσεις και τη σεξουαλική αγωγή, οι οποίες έγιναν με σκοπό την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το δημοτικό στο γυμνάσιο, από την παιδική στην εφηβική ηλικία. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην επεξήγηση των συναισθηματικών, των σωματικών και των ψυχικών αλλαγών που λαμβάνουν χώρα κατά την έκρηξη της ήβης. Στόχος μας, η γνώση αυτή να βοηθήσει τους μαθητές να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές που συμβαίνουν στη διάρκεια της εφηβείας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την αφίσα της δράσης μας.





3 σχόλια:

Τσουκνίδα Μαρία είπε...

"Όλοι μας έχουμε τρεις χαρακτήρες: Εκείνον που δείχνουμε, εκείνον που νομίζουμε ότι έχουμε κι εκείνον που έχουμε πραγματικά Όποιος γνωρίζει τους άλλους, είναι μορφωμένος. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του είναι σοφός" Λάο Τσε

Προγράμματα σαν κι αυτό προάγουν την αυτογνωσία! Στα εκτάκια μας εύχομαι να έχουν πρίμα τον καιρό σε αυτή τους την αναζήτηση!

Panagopoulou Nasia είπε...

ένα πρόγραμμα που χρόνια έλειπε από τα ελληνικά σχολεία! μεγάλο μπράβο σε όλους όσους συμμετείχαν!

Panagopoulou Nasia είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011