RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

"ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"




Οι μαθητές του Ε2 στα πλαίσια της δράσης της διαφορετικότητας, ασχολούνται, μαθαίνουν και εμπνέονται από ανθρώπους, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους και έγιναν παράδειγμα με τη στάση τους για χιλιάδες άλλους ανθρώπους,που η ζωή δεν ήταν τόσο γενναιόδωρη μαζί τους.
Η Έλεν Κέλερ υπήρξε Αμερικανίδα συγγραφέας, πολιτική ακτιβίστρια και λέκτορας. Ήταν η πρώτη κουφή- τυφλή που πήρε πτυχίο Καλών Τεχνών.
Η ιστορία του πως η δασκάλα της, Annie Sullivan,έσπασε την απομόνωσή της -λόγω έλλειψης γλώσσας- επιτρέποντας στο κορίτσι να εξελιχθεί καθώς μάθαινε να επικοινωνεί, έχει γίνει γνωστή μέσα από το έργο"The miracle worker".
Ως παραγωγική συγγραφέας, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο και δήλωσε ξεκάθαρα την αντίθεσή της στον πόλεμο. Συμμετείχε στην εκστρατεία για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, τα δικαιώματα των εργατών, τον σοσιαλισμό καθώς και για άλλους προοδευτικούς σκοπούς.
'Το μόνο πράγμα που είναι χειρότερο από το να είναι κανείς τυφλός είναι να έχει όραση μα όχι όραμα"




2 σχόλια:

Ελευθερία Μητσιάκου είπε...

Εμείς οι "άλΛες πέμπτες" που παρακολουθήσαμε την παρουσίαση και τη δουλεία των παιδιών οφείλουμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟΟΟΟΟ στη συλλογική δουλειά των μαθητών του Ε2!

Μάνθος Πατρινόπουλος είπε...

Εντυπωσιακή Δουλειά και καταπληκτική παρουσίαση από τους μαθητές!!!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011