RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης

Οι μαθητές της Τετάρτης τάξης μέσα στο πλαίσιο της δράσης "Ανακυκλώνω το παρελθόν, δημιουργώ  στο παρόν, μεταμορφώνω το μέλλον!" αποφάσισαν να γίνουν Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης και με τη βοήθεια και τη συνεργασία των μαθητών των σχολείων μας όλοι μαζί να γίνουν Υπερασπιστές της γης!


"Τα χρυσά ντενεκεδάκια", οι "Ανακυκλοσυμμαχούληδες" και οι "Σούπερ Ανακυκλωτές" ζωγράφισαν θέματα για την ανακύκλωση και έβγαλαν συνθήματα για την προστασία του περιβάλλοντος. Από αυτή την εργασία κάθε τμήμα δημιούργησε μία αφίσα με τις ζωγραφιές του και τα συνθήματά του.

   

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο blog ΑνακυλωΣυμμαχίες

Επιλέξαμε μία από τις αφίσες και την κάναμε γιγαντοαφίσα και δημιουργήσαμε τη "Γωνιά της Ανακύκλωσης" με 3 κάδους για αλουμίνιο, πλαστικό και χαρτί. Οι Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης επισκέφτηκαν όλα τα τμήματα των σχολείων μας και ενημέρωσαν για την δράση τους, για τα οφέλη της ανακύκλωσης, ποια υλικά ανακυκλώνονται και άφησαν από μία αφίσα σε κάθε τάξη. Εξήγησαν στους συμμαθητές τους πως ανακυκλώνοντας, όχι μόνο βοηθούν το περιβάλλον, αλλά κερδίζουν και πόντους για το τμήμα τους!
Στα δύο πρώτα διαλείμματα ομάδες από τους Υπερασπιστές της Ανακύκλωσης θα είναι στη "Γωνιά της Ανακύκλωσης" και δίπλα σε κάθε κάδο απορριμάτων στην αυλή. Θα ενημερώνουν τους συμμαθητές τους και θα τους βοηθούν στο να μάθουν ποια υλικά ανακυκλώνονται ώστε να πηγαίνουν στη "Γωνιά της Ανακύκλωσης" και να πετάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά στους αντίστοιχους κάδους, κερδίζοντας πόντους για το τμήμα τους. Στους νικητές θα απονεμηθεί βραβείο που δημιουργήθηκε γι' αυτή την περίπτωση υπογεγραμμένο από τους Διευθυντές των σχολείων. 

Καταγράφοντας τους πόντους στη "Γωνιά της Ανακύκλωσης"
  
Έτοιμες να καθοδηγήσουν τους συμμαθητές τους!

Και φυσικά οι "υπερασπιστές της Ανακύκλωσης" είναι υπεύθυνοι να αδειάζουν τους κάδους στο μπλε κάδο που βρίσκεται έξω από το σχολείο μας, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους.



Την πρώτη μέρα της δράσης μας οι κάδοι γέμισαν! Οι μαθητές μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των συμμαθητών τους και οι υπεύθυνοι δεν προλάβαιναν να καταγράφουν πόντους. Ήδη από την πρώτη μέρα διαπιστώσαμε ότι το σχολείο μας ήταν πιο καθαρό κι αυτό γιατί όλοι έτρεχαν στους υπεύθυνους μαθητές για να τους ρωτήσουν αν το σκουπίδι που κρατούσαν ανακυκλώνεται. Έτσι τα σκουπιδάκια έβρισκαν τον δρόμο προς τον κάδο απορριμάτων και τα ανακυκλώσιμα υλικά το δρόμο για τη "Γωνιά της Ανακύκλωσης"


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011