RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

"Ε.Μ.Ε.Ι.Σ." φροντίζουμε καλύτερα το " εγώ " !

Σιγά σιγά ολοκληρώνουμε τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ψυχικής ανθεκτικότητας και με χαρά σας παρουσιάζουμε μερικές μόνο στιγμές από τη συλλογική  προσπάθεια του Γ1 για καλύτερη επικοινωνία, συνεργασία και αγάπη μεταξύ μας! Ξεκινήσαμε, πριν λίγους μήνες, ένα ταξίδι μακρύ, σαν εκείνο του Οδυσσέα, με δυσκολίες και εμπόδια αλλά πολύ όρεξη, για να φτάσουμε όλοι μαζί στη δκή μας Ιθάκη.. στους στόχους δηλαδή που θέσαμε για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι στις μεταξύ μας σχέσεις !
Στην πορεία μας αυτή προβληματιστήκαμε, σκεφτήκαμε τι θέλουμε να αλλάξουμε από τη συμπεριφορά μας, τι περιμένουμε από τον εαυτό μας και από την ομάδα μας (τάξη), δημιουργήσαμε το χάρτη της πορείας μας (νησί της ομαδικότητας, νησί της συμπόνοιας κ. ά.), το καράβι με το οποίο ταξιδέψαμε, φτιάξαμε τη βαλίτσα μας και πήραμε μαζί μας όλες τις απαραίτητες αξίες της ζωής μας..


Κάθε μας ταξίδι μας δίδαξε και κάτι ξεχωριστό, μας έκανε να δουλέψουμε ομαδικά για ένα κοινό σκοπό και μας εφοδίασε με σεβασμό και αγάπη για το συνάνθρωπο. Στο τέλος κάθε δραστηριότητας μάλιστα αξιολογήσαμε την προσπάθειά μας με μια δημοσκόπηση και επαναπροσδιορίσαμε οτιδήποτε μας απομάκρυνε από την Ιθάκη μας!
Τελικά έχουν δίκιο όσοι λένε πως..
σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011