RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

"Ανακυκλωτεχνάσματα"_Κατασκευές από Ανακυκλώσιμα υλικά

Τις τελευταίες μέρες του σχολικού έτους η δράση "Ανακυκλώνω το παρελθόν, δημιουργώ το παρόν, μεταμορφώνω το μέλλον!",  κορυφώθηκε με τις κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Η "Γωνιά της Ανακύκλωσης" μέσα στο σχολείο μας ήταν για τους μαθητές μας ένας μικρός θησαυρός από υλικά για τις χειροτεχνίες τους. 
Η δημιουργία σταματά εκεί που τελειώνει η φαντασία και το σίγουρο είναι πως αν δεν τελείωνε η σχολική χρονιά οι κατασκευές θα συνεχιζόντουσαν. Το μαγικό με τις χειροτεχνίες από "άχρηστα υλικά" είναι ότι κέντρισε το ενδιαφέρον των παιδιών τόσο πολύ, που η έξαψη της δημιουργίας ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους και τα έργα τους είναι οι καλύτεροι μάρτυρες. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να δημιουργείς μικρά έργα τέχνης από το τίποτα!


Με πολύ χαρά φτιάξαμε ένα βίντεο με τις δημιουργίες όλης της δράσης, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων με τους δασκάλους και των δύο σχολείων, το οποίο μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, καθώς αυτό ξεπέρασε τις προσδοκίες μας από τους αρχικούς στόχους όταν ξεκινήσαμε πριν 6 μήνες. Ο σπόρος της τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά βρήκε γόνιμο έδαφος, μιας και τα παιδιά λαχταρούν την στιγμή που θα αυτοσχεδιάσουν και θα αφήσουν την φαντασία τους να καλπάσει. Και είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι, γιατί από αυτό το μικρό σποράκι, που αγκαλιάστηκε με τόση αγάπη από όλους μας, έγινε ένα όμορφο λουλούδι που μας μάγεψε με το μεθυστικό του άρωμα ... κι ας είναι πλαστικό, χάρτινο ή ντενεκεδένιο ... Είναι το δικό μας λουλούδι ! Το λουλούδι της "Χαράς της Δημιουργίας".

Με αυτό το βίντεο σας αποχαιρετούμε και κλείνουμε για φέτος τον κύκλο της δημιουργίας στο blog  "ΑνακυκλωΣυμμαχίες", που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της δράσης και για την συνεργασία των σχολείων μας με το Δ.Σ. Λιβαδίων Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο.

Αν αρέσει και σ' εσάς η χειροτεχνία, στο εγχειρίδιο που ακολουθεί θα βρείτε οδηγίες πως φτιάξαμε τα μικρά και μεγάλα έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά:
Ανακυκλωτεχνάσματα

Μέχρι τότε να έχετε ένα υπέροχο καλοκαίρι και μην ξεχνάτε ... να μαζεύετε τα σκουπιδάκια σας από την παραλία, βοηθώντας κι εσείς στην προστασία του περιβάλλοντος από τη ρύπανση.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011