RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

"Σαλπάροντας σε μια νέα ήπειρο"

Στις 6 και 7 Φεβρουαρίου οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων έκαναν ένα περιπετειώδες ταξίδι στον κόσμο των συναισθημάτων τους!
Η δραστηριότητα είχε θέμα "Σαλπάροντας σε μια νέα ήπειρο" και στόχος της ήταν η καλύτερη επικοινωνία, η συνεργασία και η αγάπη.



Αρχικά οι "ταξιδευτές" χωρίστηκαν σε ομάδες και τους μοιράστηκαν 30 κάρτες (ανάγκες, δικαιώματα, χαρές της καθημερινότητας), οι οποίες αποτέλεσαν τα "εφόδιά" τους. Κάπως έτσι ξεκίνησαν το ταξίδι με τους καλύτερους οιωνούς.


Ύστερα όμως από μια σειρά κακοτυχιών κατά τη διάρκεια της περιπλάνησής τους τούς ζητήθηκε να αποχωριστούν κάποια από τα εφόδιά τους. Έπρεπε, λοιπόν, να πετάξουν στη θάλασσα αρχικά 5 κάρτες, αργότερα 4 και στο τέλος άλλες 3. Στη φάση αυτή οι μαθητές προβληματίστηκαν, συζήτησαν και συναποφάσισαν για το ποιες κάρτες είναι περισσότερο αναγκαίες από κάποιες άλλες, ώστε να επιβιώσουν σε έναν νέο τόπο. 

Αφού έφτασαν στον προορισμό τους, χρειάστηκε να επεξεργαστούν τις κάρτες που τους είχαν απομείνει και να συζητήσουν για τις επιλογές τους. 


Τελικά τα παιδιά ταξινόμησαν τις κάρτες τους σε 3 κατηγορίες : τις ανάγκες (επιβίωση), τα δικαιώματα και την ευχαρίστηση, και έτσι κατασκεύασαν την παρακάτω πυραμίδα. 

Ακολούθησε συζήτηση για τη σημασία των ανθρώπινων αναγκών και προβολή βίντεο σχετικά με τα δικαιώματα του παιδιού. http://www.unicef.gr/videofcr.php



Το ταξίδι μάς δίδαξε κάτι ξεχωριστό...τη συνεργασία, το σεβασμό και την αγάπη προς τον συνάνθρωπο!

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρία Νομικού, εκπαιδεύτρια του Βρετανικού Συμβουλίου, για τη συνεργασία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011