RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

"Δικαιώματα και Υποχρεώσεις"

Μια ακόμα δραστηριότητα στέφθηκε με επιτυχία την εβδομάδα που μας πέρασε στο πλαίσιο της Συναισθηματικής Αγωγής. Οι μαθητές των Ε'  και Στ' τάξεων ασχολήθηκαν με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος και γνώρισαν πως οι υγιείς ανθρώπινες σχέσεις βασίζονται στον αλληλοσεβασμό.

Η δραστηριότητα είχε ως εξής:
 
Αρχικά, ζωγραφίσαμε στον πίνακα το σώμα ενός ανθρώπου και στη συνέχεια ζητήθηκε από τους μαθητές να μας υπενθυμίσουν ποιες είναι οι ανάγκες που έχει ο κάθε άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος. Κάθε πρόταση των παιδιών έπαιρνε τη θέση της κοντά στο σώμα του ανθρώπου. 


Έτσι, ο πίνακας γέμισε από ανάγκες.

Αργότερα, σε ένα χαρτόνι σε σχήμα δέντρου κολλήσαμε "φρούτα" με τα ανθρώπινα δικαιώματα που προκύπτουν από τις ανάγκες. Τέλος, για να δώσουμε περισσότερη ζωή στο δέντρο μας κολλήσαμε "ρίζες" που αποτελούν τις ευθύνες-υποχρεώσεις που έχει καθένας από εμάς.


Όταν το δέντρο ολοκληρώθηκε ρωτήσαμε τους μαθητές αν ήταν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και τους ζητήσαμε να βάλουν τις υπογραφές τους, ώστε να δεσμευτούν για την προφύλαξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων.  




Ευχαριστούμε για την καθοδήγηση και την υποστήριξή της την κυρία Μαρία Νομικού, εκπαιδεύτρια του Βρετανικού Συμβουλίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011