RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Μυθολογία και νερό_Ποσειδώνας και Αμφιτρίτη

Μπορεί τα δευτεράκια μας να μην κάνουν ακόμα μυθολογία, όμως μέσα από τη Μουσικοκινητική Αγωγή στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής έρχονται σε επαφή με μύθους από την Αρχαία Ελλάδα, πλάθοντας εικόνες και αυτοσχεδιάζουν κινησιολογικά όπως αυτά φαντάζονται τις Νηρηίδες, τον Ποσειδώνα, τον Δελφίνο, την όμορφη Αμφιτρίτη και τα κύματα της θάλασσας,  όταν τα δαμάζει ο Ποσειδώνας με την τρίαινά του.


Καθώς εκτυλίσσεται ο μύθος με αφήγηση, οι μαθητές κινούνται ελεύθερα στο χώρο και κάνουν κινήσεις όπως φαντάζονται την κάθε σκηνή που ακούνε με την υπόκρουση ανάλογης μουσικής. Στη συνέχεια αναλαμβάνουν ρόλους και όλοι μαζί αυτοσχεδιάζουν και με υφάσματα και πολλή φαντασία δραματοποιούν κινησιολογικά και εκφράζονται με παντομίμα το μύθο του γάμου του Ποσειδώνα με την Αμφιτρίτη. 


Η δραστηριότητα έγινε στο πλαίσιο της δράσης Ζ.Ε.Π. "Νερό ... δεσμοί ζωής", ανακαλύπτοντας μύθους από την Αρχαία Ελλάδα που σχετίζονται με το νερό.

Ένας μύθος που έχει εμπνεύσει ζωγράφους και γλύπτες στη διάρκεια των αιώνων. 
Ρωμαϊκό Μωσαϊκό
Sebastiano Ricci
  
Giani Felice
Άγνωστου καλλιτέχνη, στη Γλυπτοθήκη του Μονάχου



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011