RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Στο ρυθμό του "Κούκου"

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής αφεθήκαμε στους αφρικάνικους ρυθμούς, τραγουδήσαμε, χορέψαμε και ανακαλύψαμε μια κουλτούρα διαφορετική από τη δική μας την οποία αγαπήσαμε.


Στη δραστηριότητα πήραν μέρος οι ΣΤ', Δ' και Γ΄ τάξεις των σχολείων μας. Έμαθαν το τραγούδι και τον χορό "Κούκου", που χορεύεται για να γιορτάσουν την καλή ψαριά και έμαθαν να παίζουν στα κρουστά και το ρυθμό του!! Οι κινήσεις στους αφρικάνικους χορούς εμπνέονται από τη φύση, τα ζώα και από καθημερινές αγροτικές εργασίες, όπως η συγκομιδή των καρπών, ο θερισμός κ.α. 

Ο ενθουσιασμός ήταν τόσο μεγάλος που οι μαθητές με τον κ. Μιχάλη Αφολάνιο που τους δίδαξε τα κρουστά και την κ. Δάφνη Ασημακοπούλου που τους δίδαξε το τραγούδι και το χορό, χόρευαν τραγουδούσαν και έπαιζαν στο ρυθμό του Κούκου ακόμα και στα διαλείμματα, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους μαθητές στους ρυθμούς του djembe και των τυμπάνων!

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα μικρό δείγμα από όσα ζήσαμε στο σχολείο μας για τρεις εβδομάδες. 


Η εκμάθηση των κρουστών, του χορού και του τραγουδιού εντάσσεται στο σχέδιο δράσης Ζ.Ε.Π. "Κινούμαι στο ρυθμό, χορεύω στης ζωής τον παλμό". Πως ξεκινήσαμε δείτε εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011