RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Kid's Athletics! Ανασκόπηση τριών χρόνων!!



Γνωρίσαμε τα Kid's Athletic's στα σχολεία μας πριν τρία χρόνια. Πως; Μέσα από την ημέρα "Αθλητικών Εκδηλώσεων" στο τέλος της χρονιάς οι μαθητές της Ε' και ΣΤ΄τάξης συναγωνίστηκαν μέσα από τα Kid's Athletics. 
Γιατί διαλέξαμε τα Kid's Athletics; Γιατί προάγουν την συμμετοχή όλων των μαθητών, είναι διασκεδαστικά και είναι προσαρμοσμένα στο σύγχρονο πνεύμα της Φυσικής Αγωγής.

  

Σήμερα μετά από τρία χρόνια τα Kid's Athletics αποτελούν διδακτικό αντικείμενο στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, στην ενότητα του Κλασικού Αθλητισμού. Το πρόγραμμα της IAAF είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και από τον ΣΕΓΑΣ.

  


Τις επόμενες χρονιές τα Kid's Athletics πήραν τη μορφή εσωτερικού Πρωταθλήματος ανάμεσα στα δύο σχολεία, εφαρμόζοντάς τα στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Αποτέλεσαν δραστηριότητες των δράσεων Ζ.Ε.Π. και τα τρία χρόνια, σε δράσεις σχετικές με τον αθλητισμό και την κίνηση.

Σε κοινή επιμορφωτική εκπαιδευτική ημερίδα του Συμβούλου Παιδαγωγικής Καθοδήγης κ. Ανδρέα Ζεργιώτη και της Σχολικής Συμβούλου Φυσικής Αγωγής κ. Νέλλης Αρβανίτη που έγινε στα σχολεία μας, μέρος του προγράμματος ήταν η εφαρμογή των Kid's Athletics στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, με εισηγητές την εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής κ. Μαρία Τσουκνίδα του 26ου Δ. Σ. Αχαρνών και τον κ. Χρύσανθο Καρούζο, εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και Τεχνικό Σύμβουλο του ΣΕΓΑΣ.

Αναλυτικά η ανασκόπηση αυτών των τριών χρόνων και περισσότερες φωτογραφίες στο ιστολόγιο της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του 26ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011