RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΘΙΣΜΟΣ

Η ζωή συχνά σε φέρνει μπροστά σε δυσκολίες. Όσο σημαντικό είναι να βρίσκεσαι το σωστό χρόνο στο σωστό μέρος, εξίσου σημαντικό είναι να μην βρίσκεσαι στο λάθος μέρος στην καίρια στιγμή!

Όλοι οι άνθρωποι πόσο μάλλον τα παιδιά και ειδικότερα οι έφηβοι, απογοητεύονται  κάποιες στιγμές και ό,τι τους συμβαίνει το μεγεθύνουν και επειδή πολλά πράγματα είναι πρωτόγνωρα στην παιδική ηλικία, φαντάζουν στο μυαλό τους ιδιαίτερα σημαντικά και οι δυσκολίες ανυπέρβλητες. Στη σύγχρονη κοινωνία με τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα, με την απαξίωση των θεσμών και των αξιών, με την αλλαγή στις δομές και τις λειτουργίες της οικογένειας, την έντονη υποχωρητικότητα όλων μας, ειδικότερα απέναντι στους εφήβους, ευνοούνται οι παρεκκλίνουσες συμπεριφορές. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η διαφήμιση, τα πρότυπα που προβάλουν, τα δημόσια πρόσωπα που έχουν λόγο, όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις πληροφορίες που περνάμε στα παιδιά.  Το παιδί έρχεται αντιμέτωπο με ασύνειδη πληροφόρηση από την άμεση πολιτισμική υπαγωγή του στην καθημερινότητα και σε συνειδητή πληροφόρηση από τους  εκπαιδευτικούς μέσα στο σχολείο και από την οικογένειά του.  Πρέπει να υπάρχει βαθιά επικοινωνία και να έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη του. Πρέπει να υπάρχει συναισθηματική σύνδεση και κάλυψη κάθε ανασφάλειας του παιδιού. Πρέπει επίσης εμείς οι ίδιοι να αποτελέσουμε πρότυπα δείχνοντας στα παιδιά ένα τρόπο ζωής δημιουργικό, προτρέποντας για πνευματική και σωματική ανάπτυξη μέσα από τις επιστήμες, τις τέχνες, τον αθλητισμό. Να απαξιώσουμε την εμπορευματοποίηση κάθε είδους και τον καταναλωτισμό, να ωθήσουμε στην καλλιέργεια της ψυχής και της σκέψης. Το παιδί, πρέπει να είναι ισχυρό και υγιές. Να μπορεί να κάνει τις σωστές επιλογές μόνο του!!   Οι εξαρτησιογόνες ουσίες είναι  ένα μεγάλο πρόβλημα καταστροφικό  για την κοινωνία και για κάθε μέλος της.  Επειδή σημαντικό είναι να προλαμβάνουμε παρά να θεραπεύουμε, ας ενημερώσουμε τα παιδιά μας, ας τους αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι το παιδί θα επιλέξει ,αλλά εμείς έχουμε συμβάλλει στην κρίση του, στην σκέψη του και στις επιλογές του…
                                                                                                   

    Οδυσσέας Σαγρέδος





      0 σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου

      Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

       
      Copyright 2011