RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

'50s '60s '70s

Παλιά ο φιλόμουσος έπρεπε να διανύσει μίλια ολόκληρα για ν’ακούσει μια συναυλία. Από τις αρχές του 20ου αιώνα όμως με την εφεύρεση του ραδιοφώνου και τα μέσα αποθήκευσης ήχου (δίσκοι, κασέτες, CD...) δε χρειάζεται ούτε το δαχτυλάκι του να κουνήσει κανείς για ν’ακούσει μουσική. Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση έφεραν τη μουσική στα σπίτια και την έκαναν pop... δηλαδή popular... δηλαδή δημοφιλή!

Η επιτυχία του ροκ εντ ρολ ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όταν λευκοί καλλιτέχνες διασκεύαζαν το υλικό των αφροαµερικάνων ή ακολούθησαν το στυλ τους, στο µουσικό είδος που έγινε γνωστό ως ροκαµπίλι. Τα δημοφιλέστερο είδος των δεκαετίών 50’ 60’ και 70’ είναι η ΡΟΚ, καθώς και μικρότερα είδη που υπάγονται σε αυτήν (rockabilly, rock ‘n roll, pop, psychedelic rock, jazz-rock...).
Μερικοί από τους θρύλους της εποχής αυτής είναι οι The Beatles, Elvis Presley, ABBA, Queen, Pink Floyd... η λίστα είναι πολύ μεγάλη!
Τα μουσικά διαλείμματα ροκάρουν με αγγλόφωνες κυρίως επιλογές, ενώ δε λείπει και η ελληνική μουσική με πρωταγωνιστές τους Olympians και τους Idols σε επιλογές της ροκ αυτών των δεκαετιών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στην Κα Ναταλία για την playlist που επέλεξε.Ευχάριστο μουσικό διάλειμμα για τα παιδιά αλλά και για μας τους ''μεγαλύτερους''που περνώντας κάποιες στιγμές έξω από το σχολείο κοντοστεκόμαστε για να ακούσουμε τις χαρούμενες φωνές των παιδιών με το υπέροχο αυτό ''μουσικό χαλί''. Μπορείτε να ακούσετε την playlist εδώ http://www.youtube.com/playlist?list=PLeGPVOeAXbZztDFcMb4mtudq800Z3L3Sz

Κάππα Τόνια είπε...

Ένα μεγάλο μπράβο για τα μουσικά διαλείμματα αυτής της εβδομάδας!!Αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους!

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011