RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο μέσα από τις εφημερίδες μας

Οι μαθητές της Δ' τάξης των σχολείων μας επισκέφτηκαν πρόσφατα το Αρχαιολογικό Μουσείο που βρίσκεται επί της οδού Πατησίων. Αυτή η επίσκεψη ήταν αφορμή για να γράψουν άρθρα στις εφημερίδες της τάξης τους.


Αφού χωρίστηκαν σε ομάδες των δυο, ανέλαβαν να γίνουν δημοσιογράφοι και να καταγράψουν τις εντυπώσεις τους από ένα έκθεμα, διαφορετικό για κάθε ομάδα. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Μουσείο, στο οποίο παρακολούθησαν με προσοχή όσα είχε να τους πει η ξεναγός, περιμένοντας καρτερικά την ώρα που θα έβλεπαν το δικό τους άγαλμα. Όταν ολοκληρώθηκε η ξενάγηση, τα παιδιά περικύκλωσαν χαρούμενα την ξεναγό και την ρώτησαν περισσότερες πληροφορίες για το έκθεμά τους. Γυρνώντας στο σχολείο, ήταν όλοι ενθουσιασμένοι! 
Την επόμενη μέρα,  κλήθηκαν να γίνουν δημοσιογράφοι και να αλλάξουν την οπτική τους γωνία, γράφοντας ένα άρθρο για την επίσκεψη στο Μουσείο. Τα αποτελέσματα της δουλειάς των ομάδων τα βλέπετε στις παρακάτω μίνι-εφημερίδες!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011