RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Erasmus+ 2015

Η τελευταία εβδομάδα πριν από τις διακοπές του Πάσχα, είχε μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς. Με μεγάλη χαρά φιλοξενήσαμε στα σχολεία μας μια ομάδα Ισπανών συναδέλφων από το σχολείο Filosofo Seneca της Μαδρίτης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ . 

Οι Ισπανοί εκπαιδευτικοί μοιράστηκαν μαζί μας την καθημερινότητα της σχολικής μας ζωής, παρακολούθησαν τον τρόπο διδασκαλίας μας, τις δράσεις μας και συμμετείχαν σε πολλές δραστηριότητες που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι μαθητές μας, με ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον. Τους παρουσιάσαμε την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας. Τραγούδησαν μαζί μας, χόρεψαν σε ελληνικούς ρυθμούς και συνόδευσαν τα παιδιά σε παραδοσιακά παιχνίδια. Εκείνοι με τη σειρά τους παρουσίασαν τις δικές τους εκπαιδευτικές προσεγγίσεις και τον τρόπο λειτουργίας τους. Έτσι, διαπιστώσαμε ομοιότητες και διαφορές και μέσα από δημιουργικές αλληλεπιδράσεις και αναστοχαστικές πράξεις αποκαλύψαμε στους μαθητές μας πως ο πολιτισμός δεν έχει όρια ούτε σύνορα. 








Η συνεργασία των σχολείων μας ενθαρρύνεται από όλους τους εκπαιδευτικούς καθώς είναι κοινή παραδοχή όλων πως η ανταλλαγή κοινωνικοπολιτισμικών στοιχείων εξελίσσει και αναπτύσσει την εκπαιδευτική πορεία και διαδικασία. Είμαστε σίγουροι πως θα υπάρξει συνέχεια σ' αυτή την εποικοδομητική συνεργασία που θα αποφέρει νέες ιδέες και εμπειρίες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011