RSS
Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική εφημερίδα του 26ου και 29ου Δ.Σ. Αχαρνών

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

"Ξεδιπλώνουμε" και τραγουδούμε για την Ευρωπαική Ένωση- Πρόγραμμα Teachers4Europe


Οι μαθητές της Δ΄ τάξης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, χρησιμοποιώντας την τεχνική του lapbook ανακαλύπτουν, «ξεδιπλώνουν» και παρουσιάζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη χρήση του διαδικτύου και κατανοούν τα στοιχεία που ενώνουν τις χώρες αυτές. 








Δημιουργούν ένα video animation και το δικό τους τραγούδι, ώστε να ενώσουν τις φωνές τους για τη σημασία και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σύγχρονη πραγματικότητα, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη της συνεργασίας και της ομόνοιας των κρατών μελών της Ε.Ε. 



Μέσα από τη σχετική δράση ενισχύεται η αξία της ισότητας, της αλληλεγγύης και της αποδοχής της διαφορετικότητας, ώστε να γίνουν οι μικροί μας μαθητές ενεργοί Ευρωπαίοι πολίτες και κοινωνοί της ευρωπαϊκής ιδέας.


 Πληροφορίες για τις εκπαιδευτικές δράσεις του "Teachers4Europe'', καθώς και συνδέσεις σχετικές με την Ευρωπαική Ένωση μπορείτε να βρείτε στον επίσημο ιστότοπο του προγράμματος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες και θα δημοσιευτεί αφού εγκριθεί από τους διαχειριστές του ιστολογίου. Η επιφύλαξη αυτή κρίνεται απαραίτητη μιας και το παρόν ιστολόγιο διαβάζεται και από μαθητές δημοτικού.

 
Copyright 2011